Vorige week stelde menopauzeconsulente Leen Steyaert haar nieuwste boek voor: Jouw Menopauzeplan. In haar meest praktische boek ooit (het is ondertussen al haar 4de boek) helpt Leen je in zes stappen door de overgang.

Leen is Wifty’s menopauzeconsulente vanaf het eerste uur. Dat is ondertussen al vijf jaar, dus je kan stellen dat we echt fan zijn van haar en haar aanpak. Ze schreef eerder al de bestseller ‘Stralend door de menopauze’, voor ons nog altijd de beste gids over de overgang.

Wat is dan het verschil tussen ‘Stralend door de menopauze’ en ‘Jouwe Menopauzeplan’?

Leen Steyaert: “De grootste groep vrouwen zit momenteel in de menopauze. Allemaal Wifties! Vrouwen tussen vijftig en zestig willen en moeten jeugdig en actief blijven want ze zullen nog wat jaartjes moeten werken en kunnen zich dus niet permitteren om veel klachten te hebben. Ze gaan bewuster om met hun gezondheid en hebben nog veel ambities in het leven.

Pakweg 20 tot 30 jaar geleden waren er maar weinig vrouwen die buitenhuis werkten. Ze konden het rustiger aan doen als de kinderen het huis uit waren. Dit is nu helemaal het geval niet meer. Ofwel zijn er nog jongere kinderen in huis en combineren vrouwen de opvoeding en het huishouden met een job, ofwel zien we bij veel vrouwen die bewust kinderloos bleven, dat ze er een turbulent sociaal leven of dito carrière op nahouden.

Vijftig is zeker en vast niet het nieuwe veertig en al zeker niet het nieuwe dertig. Vrouwen hebben gewoon meer jaren te gaan omdat de levensverwachting hoger is, ze blijven langer fit & gezond.

Dat we een pak ouder kunnen worden is een mooi cadeau, daar moeten we zorgvuldig mee omspringen, het is belangrijk dat je gezondheid op punt gesteld wordt en daar is je menopauze de uitgelezen periode voor. Je krijgt als het ware een midlife kick, zoals de titel van het boek van Wifty!

Mijn twee boeken omtrent de menopauze kunnen onafhankelijk van elkaar gelezen worden, het ene vult het andere aan. Er valt echt zoveel over de menopauze te vertellen, ik krijg er niet genoeg van! ;-)

Iemand die minder graag leest en snel actieve middelen en wijze raad wil, kiest best eerst voor ‘Jouw menopauzeplan’. Daar krijg je een praktisch overzicht en een heus gezondheidsplan over wat je kan doen om overgangsklachten te mijden of tot een minimum te beperken. 

JOUW MENOPAUZEPLAN

* De praktische aanvulling bij everseller Stralend door de menopauze

* Met de recentste inzichten over hormonentherapie, voedingssupplementen, intoleranties, gewichtsbeheersing, mindfulness…

* Aangevuld met een handig A-Z-register, van antioxidanten tot zenuwstelsel

  1. Voedingsplan – Ontdek een dieet voor gezonde darmen, een sterk immuunsysteem, gewichtscontrole en hormonaal evenwicht
  2. Bewegingsplan – Doe oefeningen voor gewichtsbeheersing, sterke spieren en botten en emotioneel welzijn
  3. Hormonenplan – Krijg je hormonenspiegel weer in balans met hormonentherapie
  4. Antistressplan – Win de controle over stemmingswisselingen, vergeetachtigheid en stress
  5. Seksplan – Vind de weg terug naar je vrouwelijke seksuele kracht
  6. Beautyplan – Gezond vanbinnen, stralend vanbuiten

 

Leen Steyaert (°1962) is sinds vijf jaar Wifty’s menopauzeconsulente. Ze staat ons bij met raad en daad en jullie zagen haar aan het woord op één van onze Menopauzefeestjes. Daarnaast heeft Leen meer dan vijfentwintig jaar ervaring in de complementaire en natuurgeneeskunde en is ze nutritioniste. Met Stralend door de menopauze schreef zij in 2011 het eerste positieve referentiewerk over de menopauze, waarvan tot nu meer dan 15.000 exemplaren verkocht werden. Daarna volgden de succesboeken Oerritme en Stop de rush!.