Dansen is het aller-allerbeste cadeau voor je mind, body en soul! ’s Ochtends de radio opendraaien en heupen, benen, armen losgooien. Move That Booty

Hoe ouder we worden, hoe meer dansen een vaste routine zou moeten worden in je manier van leven. Elke dag een kwartiertje goed los gaan op je favoriete muziek… zalig toch. Er komen zoveel endorfines vrij die je extra power en energie geven.

Bij aanloop naar een nieuw academiejaar vallen genoeg flyers in de bus met cursussen, workshops en ateliers die in de buurt georganiseerd worden. Ook die rond dansen draaien. En voor alle leeftijden.

Vroeger gingen we wekelijks naar party’s. We waren de generatie die zich al dansend een weg baande door en langs disco, new wave, punk, …  Voel je danskriebels en wil je wat meer structureren? Niet te lang nadenken en schrijf je in. Er is maar één Wifty-rule: gewoon doen!

8 mentale oppeppers om je door dat eerste ‘wat-doe-ik-hier’-stressmomentje te sleuren.

En ja, het voelt nerveus en onnozel en gegeneerd aan maar naarmate de tijd vordert, verdwijnt dat. Echt. Dan wordt het hard genieten en voel je je zo ontspannen.

Van een van de instructrices hoorden we deze raad: ‘Er zijn geen regels. Drink water wanneer je dat wil en nodig hebt. Lukt het niet van de eerste keer dan komt dat heus wel. Kijk in de spiegel en geef jezelf een goedkeurende mep op je billen. Opgestoken haar of los… het maakt allemaal niet uit. Kom zoals je bent en voel het ritme.”

1. Trek comfortabele kleren aan die je zelfvertrouwen geven. Betekent het dat je jezelf wil trakteren op een ferm outfitje… wie of wat houdt je tegen?

2. Je hoeft nooit eerder een cursus te hebben gevolgd. Doe het eerst op jouw tempo.

3. Het is heel normaal dat je zenuwachtig bent!

4. De zenuwachtigheid gaat voorbij zodra je luistert naar de muziek en kijkt naar de bewegingen die de lesgeefster voordoet.

5. De moves zijn minder ingewikkeld dan je denkt.

6. Het is oké als het wat rommelig is.

7. Blijf UIT je hoofd en IN je lichaam ;-)

8. Achteraf voel je je FAN-TAS-TISCH!

Voel zelf hoe heerlijk het is om zomaar uit je comfortzone te stappen. En ja, het is eerst wat onwennig maar zodra je je laat gaan is het fantastisch. Alle endorfines die vrijkomen geven zoveel hernieuwde kracht aan je lijf en geest.

Schitterend cadeautje.

 

Gratis foto door Dana Tentis @ Pexels