Dominique vierde vorige week haar 50ste verjaardag. Hoe ze zich voelt? Zoals de neon boven haar hoofd, ‘Wild and free, just like the sea’.

DOMINIQUE: “Om heel eerlijk te zijn vind ik jarig zijn heel leuk en sta ik niet stil bij de leeftijd. Heb dat nooit gedaan, behalve bij mijn 16de verjaardag, omdat ik het gevoel had dat ik eindelijk van dat kinderlijke imago verlost was.
Ik vind ouder worden een zegen. Je weet al een hele tijd wat je niet wil maar eindelijk begin je te weten wat je wel wil en dat maakt een groot verschil. Niet alles wat je wel wil is steeds realiseerbaar maar dat stop ik dan in mijn droomvakje. Ik ben niet groots in mijn dromen maar een fijne uitdaging zal ik niet uit de weg gaan. Je leeft maar één keer. Ook reizen staan zeker op mijn programma voor de volgende 50 jaar. New york, St Petersburg etc., here I come. Ik zal niet de rust opzoeken maar eerder het tumult. En natuurlijk het streven naar geluk voor mijn geliefden zal altijd prioritair zijn in mijn leven.
Dit alles onder voorwaarde dat ik gezond blijf en dat brengt me naadloos aan het minst leuke aan 50 jaar worden. Je weet dat de toekomst op dat vlak een vraagteken wordt en daar sta je soms wel eens bij stil.
Naast gezond eten en wat sporten is het voor mij super belangrijk om eerlijk met jezelf door het leven te gaan. Leven in een leugen maakt ongelukkig. Geen façades, gewoon ‘what you see is what you get’. En wat betreft de buitenkant vind ik een opfrisbeurt indien het mij gelukkiger zou maken geen probleem.
Voor jongere vrouwen zou ik de wijze raad geven, heb geduld, wees lief voor jezelf en laat je geluk niet afhangen van zaken waar je achteraf spijt van zal krijgen. Volg je hart altijd en overal dan smaakt de teleurstelling minder bitter als er iets eens mislukt.”