Een jaar geleden gingen we in eerste lockdown. Tegen de zomer zijn we er vanaf dachten we toen. NOT. We doen ons best, maar eerlijk, we zijn dat mondmasker en die social distancing kotsbeu en hebben dringend nood aan positive vibes. Tijd voor de Wifty lente vraagjes aan personal trainer en buitenmens Elke Van Sweeveldt.

Hoe start jij een vrolijke lentedag? Heb je een ochtendritueel?

Ik ben een ochtendmens dus sta graag voor dag en dauw op en als eerste van het gezin. Zowiezo al van dat de kinderen nog klein waren is dit een beetje ME-time. Met mijn job zijn er dagen dat ik om 5u15 moet opstaan om klaar te staan om 6u30. Sinds de lockdown heb ik voor mezelf uitgemaakt dit ritme aan te houden. ’s Avonds zit je toch maar te staren naar je laptop of televisie, dus ik ga rond 20u30 slapen en sta rond 5u op. Fris en de nodige slaapuurtjes gehad. Mijn mening is met het hele lockdown gebeuren dat de mensen hun ritme hebben kwijtgespeeld. Je wordt uit je routine getrokken en met momenten gaan we ons vervelen. Ik heb het geluk dat ik met de 2e lockdown mag doorwerken, al is het enkel buitentraining dus ik heb geen enkele reden om mijn ritme aan te passen. En ik voel me er enorm goed bij.

Mijn ontbijt: overnight oats! Daar ben ik verslaafd aan. De dag voordien meng in havermout, met chia-en lijnzaad, pompoenpitten en soms ook wat hennepzaad. Dat meng ik met soyamelk en een deel water. En dat gaat de ijskast in. ’s Ochtends 4min in de microwave en wauw… Dit met afwisselend verse thee, venkelthee, gember en citroen, brandnetel, jonge groene thee. (wel allemaal vers – geen zakjes). Twee espresso’s gaan er ook nog wel in.

Wanneer de tijd het toelaat begin ik al met een workout, ofwel 3 tot 4 keer lopen per week ofwel tussen de 30 en 45 minuten crosstrainer ofwel een uur fietsen + een reeks functionele krachttraining. Specifiek voor corestability, rug en bovenlichaam. Ik krijg energie van de cardiotraining + de kracht training naar de core en de schouders toe, zetten je letterlijk meer recht en je voelt je veel sterker.

Ik put enorm veel kracht en energie in het geven van trainingen aan mijn pupillen. Wanneer de training vordert een glimlach zien bovenkomen, en op een bepaald moment een grote smile zien. Wanneer je ’s ochtends traint geeft dit je energie voor de rest van de dag. Dit is niet alleen positief voor jezelf maar ook voor je omgeving.

Ik ben gelukkig met elke nieuwe dag. Mijn bescheiden mening is nog steeds dat het hele Covid verhaal je toch even met de voeten op de grond heeft gezet en je meer doet stilstaan bij de essentiële zaken. We mogen ons ABSOLUUT verwennen maar wat is verwennen en wat is overbodige luxe?

Heb je die luxe dan ECHT nodig? Kom je met minder toe? Jazeker, het enige wat je nodig hebt is je gezonde lichaam en een positieve mind. En genieten van de kleine dingen.

Ik kan mij ook niet meer druk maken over ‘luxe’ problemen. Of bepaalde domme voorvallen. Bijvoorbeeld, mijn zoon laat een mooi glas vallen, tja, er zijn ergere dingen in de wereld. Mensen die anderen steeds veroordelen en commentaar geven op hun zijn, kleding, houding… pff, nee. Ik kan mij er niet druk in maken. En dat geeft een enorme vrijheid en gemoedsrust.

Ik ben sowieso iemand die het graag simpel houd. Geen speciale geurtjes, geen make up, geen lange uren in de badkamer, gezonde voeding. Geen smoothies of sapjes, geen lattes, zo goed als geen alcohol, geen muffins, overbodige vetten en suikers. Ja, gebalanceerde zuivere en verse voeding.

Geniet ik wel? Maar absoluut! Ik wil dat zuivere gevoel nooit meer kwijt. Ik kan even goed genieten van een glas bruiswater… bubbels!

Geloof je het niet? Probeer het 1 maand uit! 

De lente staat voor buiten, wat zijn jouw favoriete buitenactiviteiten?

 • Naar zee rijden en gaan wandelen (liefst op een maandag, is onze vrije dag, dan is er weinig volk)
 • Lopen, fietsen, buiten eten, de fiets poetsen, buiten les geven
 • Zelfs buiten strijken
 • Buiten lessen voorbereiden
 • Buiten buiten buiten, ik ben absoluut een buitenmens

Stel je voor dat je een bloem bent, welke dan? En waarom?

Een bloem… een zonnebloem, het woord zegt het zelf  ‘ZON’. Ik ben een zonnekindje, hou van de warmte en de zon op mijn gezicht. Een zonnebloem volgt ook de zon. Groot en slank. 😊

Wat of wie bezorgt jou lentekriebels?

 • Het stilaan vroeger licht worden
 • De geur van de ochtend
 • De opkomende zon
 • Het fluiten van de vogels
 • De lichtgroene kleur in de natuur
 • Een goede morgen van een voorbijganger wandelaar of loper