Wie zijn nu eigenlijk die Wifties?” krijgen we vaak te horen. Hoog tijd om hen voor te stellen!
FABIENNE (57): “Ik woon momenteel nog in Schilde, ik verhuis in mei terug naar mijn oude loft in Zandhoven. Want ik ben terug single… wat weer niet gemakkelijk is maar we blijven positief in het leven. Ik leer graag nieuwe mensen kennen dus dat komt allemaal wel goed.
Ik heb geen kinderen (wel huisdieren), soms heb ik daar spijt van, andere keren niet, het mocht niet zijn. Toen ik in mijn twintig was wou ik nooit trouwen en ik wilde nooit kinderen. Ik heb veel gefeest en plezier gehad, ik heb opgetreden in “Tien Om Te Zien” met een groepje ‘BB Jerome & the Bang Gang’ dat was fun, ik heb gewerkt in Dancing Carré en andere… nog meer fun.
Dan leer je iemand kennen die al een kind heeft en er geen meer wil, dus leg je je bij alles neer. Was dit een goede keuze van mij? Ik denk het niet, maar het verleden is het verleden, we zijn 17 jaar samen geweest. 
En dan word je halsoverkop verliefd op de verkeerde persoon! Een relatie van 2,5 jaar, nu 3 maanden single. Dit is de enige man die mijn hart heeft gebroken, maar hier leren we weeral uit en we gaan verder met ons leven. Er is nog zoveel om dankbaar voor te zijn. Ondertussen leer ik nieuwe mensen kennen en heb ik de steun van mijn beste vriendinnen.
Wat vind jij het leukste aan ouder worden?Dat je wijzer bent geworden, het allemaal wat kan relativeren en dat je ouder worden toch niet kan tegenhouden dus moet je er het beste van maken.”
Wat vind je het minst leuke aan ouder worden?Waar ik het meeste last van heb of had is dat je lichaam verandert met de jaren, ook door de menopauze, dat je haren grijs worden enz..  Ik probeer me er minder en minder van aan te trekken maar soms heb ik het er moeilijk mee.”
Wat zijn je toekomstplannen?Gelukkig zijn, veel op vakantie gaan, genieten met familie en vrienden. En werken uiteraard, wat me ook nog veel voldoening geeft. Ik werk voor een groot energiebedrijf en heb er veel nieuwe toffe collega’s bij gekregen.”
Wat is jouw geheim om gezond en gelukkig ouder te worden?Ik heb geen geheim. Ik drink bijna niet en heb nooit gerookt. Maar ik denk niet dat dit een gegeven is. Pluk de dag! Beleef elke dag alsof het je laatste zou zijn. Zoveel mogelijk op vakantie gaan en genieten van het leven en omring je door je beste vrienden, dat is heel belangrijk.”
Welke wijze raad heb je voor jongere vrouwen? “Blijf jezelf, wees zelfzeker en vooral leef je eigen leven en trek je niets aan van wat anderen van je denken.”
Wat betekent Wifty voor jou? “Het is nooit te laat om verliefd te worden. Leef je leven, je bent misschien niet meer zo perfect maar er is meer in het leven dan uiterlijk alleen. Geloof in jezelf en blijf altijd prettig gestoord en neem niet alles au-serieux! Ik moet wel zeggen door ik door jullie online groep Wifty meer goesting, passie en kracht krijg in het leven, van al de berichten te lezen van verschillende mensen, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Midlife is een nieuw begin en je moet positief blijven en altijd met veel goesting naar de toekomst kijken. Dank aan jullie hoor!”
⚫️ Wil jij jezelf ook voorstellen op Wifty? Stuur een mail naar wifty@wifty.be ?