Het is nooit te laat om nieuwe dingen uit te proberen, je passie vorm te geven, van je hobby je beroep te maken. Kan je goed schrijven, tekenen of maak je mooie foto’s? Wij geven je graag een duwtje! De grote passie van Wifty Fabienne (52) is fotografie en schrijven. We nodigden haar met veel plezier uit voor een reeks portretten van 50+ vrouwen:

Portret n°1: DOROTHY (52)

Dorothy: “Al 21 jaar ben ik gehuwd met een schat van een man. We hebben 3 kinderen, twee zonen Gregory (20) en Matthew (16) en een dochtertje Emily (11). Gezellig keuvelen aan de ontbijttafel of genieten van een uitgebreid diner, mijn gezin is van onschatbare waarde.

Werk en privé hou ik in balans door deeltijds te werken, zo blijft er voldoende tijd over voor mijn gezin, het huishouden en is er zelfs nog ruimte voor me-time. Ik ben een levensgenieter en heb een druk sociaal leven. Shoppen met familie, wat bijpraten tijdens een etentje met vriendinnen, het geeft me een energieboost.

Mode en decoratie inspireren me. Thuis maak ik het graag gezellig en ik varieer regelmatig met nieuwe tinten en kleine hebbedingetjes. Met wat creativiteit tover ik een nieuwe look en dit in mijn interieur of in mijn garderobe.

50plus inmiddels en dus een Wifty, wat gaat alles snel voorbij! Op mijn 50ste heb ik een thema-party gehouden. Iedereen was verkleed in de stijl van de jaren 20, vrouwen in Charlestonjurken, mannen in dandy maatpakken. De jaren 20 waren revolutionair op modegebied. Voor het eerst werden regels doorbroken, modetrends gelanceerd en vrouwen mochten zichzelf laten zien, hier en daar zelfs met een blote schouder en kortere rokken.

Ik voel me nog vitaal, maar soms komen kleine kwaaltjes opzetten. Ik sta nu krachtiger in het leven dan vroeger. Uitstel is afstel. In deze leeftijdsfase moet je de dingen die je wil ondernemen, aanpakken. Zo staan nog een paar reizen én een dressingroom op de planning. Mijn droom is om ooit een appartementje aan zee te kopen. Het geruis van de golven en de zilte zeelucht zijn een opkikker, aan zee voel ik me hemels.

De jongeren geef ik de boodschap mee om te geloven in zichzelf en te bouwen aan hun zelfvertrouwen. Ik geloof er ook in dat als  je goed doet voor anderen, deze warmte zal terug stromen. Zo zetten we stappen naar een liefdevollere samenleving.”

Foto + tekst: Fabienne De Groote
Fabienne (52)

Fabienne (52)

WIE IS FABIENNE?
Fabienne (52): “Van jongs af aan voelde ik me anders dan de anderen, niet beter, integendeel, eerder minder. Ik was een dromer met weinig zelfvertrouwen. Nochtans was dit gevoel niet gebaseerd op waarheid, ik kreeg meerdere complimenten op verschillende gebieden, maar geloofde te weinig in mezelf. Naderhand kon ik de vinger op de wonde leggen. Ik ben een HSP’er, een “hoog sensitief persoon”. Ik zag dit eerst als een belemmering, maar nu ik ouder en wijzer ben ;-) voelt dit aan als een bijzondere kracht. Mijn zintuigen staan steeds op scherp, vooral mijn gezichtsvermogen en mijn gehoor. Hierdoor ontvang ik meer impulsen, zoals verwondering voor eenvoudige dingen die anderen wellicht niet opmerken. 
Dit gevoel, gecombineerd met een interesse in techniek, ligt aan de basis van twee grote passies, die toch wel nauw met elkaar verbonden zijn, nl. fotografie en film. Ik heb een drukke job en mij creatief uitleven ontspant me. Ondertussen heb ik meer dan 10 kortfilms gemaakt, waarin ik vooral het menselijk aspect benadruk, zoals o.a. de film “het DNA doolhof” over mensen met een stofwisselingsziekte. Regelmatig jureer ik bij filmwedstrijden, waarbij ik het belangrijk vind om constructief feedback te geven. Als fotograaf werk ik het liefst in de studio, maar ik trek ook wel af en toe op pad. Vroeger was ik verlegen en schuchter, maar nu durf ik na een foto-of filmsessie op locatie gerust in mijn eentje te genieten van een kop koffie of een lichte lunch. 
Mijn eerste grote liefde was schrijven. Vorig jaar volgde ik een schrijfcursus. Niettegenstaande dat dit heel intensief was, gaf me dit zo’n stimulans om hierin verder te gaan. Ik ben nog aan het freewheelen op welke manier ik dit vorm kan geven. Misschien is de eerste stap de fotoreeks van 50plus vrouwen, die ik maak voor Wifty. Ik ken Hélène al heel lang en ik ben dankbaar voor deze nieuwe uitdaging. Door een speling van het lot is een poes die voor haar bestemd was (Mozes), nu al 17 jaar lang mijn trouwe bondgenoot. Elke nacht verblijdt hij mij met zijn knuffels en zacht geronk. Ik geloof dat mensen en kansen op  mijn pad komen op het ogenblik dat ik het kracht geef en er voor open sta. Ik ben lang alleen geweest, maar gesterkt door het boek “The Secret” vertrouwde ik erop op mijn 50ste de man van mijn leven tegen te komen. Twee weken voor mijn 50ste verjaardag heb ik hem ontmoet en ondertussen zijn we een jaar getrouwd.”