Toen we een tijdje geleden op Wifty een foto deelden van Christie Brinkley (63) die in bikini poseerde voor Sports Illustrated 2017 kregen we heel wat giftige reacties. “Onmogelijk om er zo uit te zien zonder ingrepen!” lazen we. Van Wifty Françoise kregen we een positief bericht. Dat het wel mogelijk is om er zo goed uit te zien na je 50, mits een portie goede genen, gezonde voeding en veel beweging. Françoise: “Ik wil tonen dat wij 50 plussers dit ook kunnen, zelfs zonder operaties. Al die lof voor die modellen en filmsterren, we moeten fier zijn op onszelf!”

We konden haar geen ongelijk geven, dus nodigden we haar uit om een ‘Christie Brinkley’ te doen. Was haar reactie overmoedig? Oordeel zelf. Wij vinden dat Françoise naast Christie op de cover van Sports Illustrated kan!

Françoise is 58 jaar en werkt momenteel deeltijds als kleuterleidster, omdat het te druk werd en zo kan ze de zorg van haar mama op zich nemen. Ze is fier op haar twee kinderen, haar dochter (28) woont en werkt als juwelenontwerpster in Londen en haar zoon (25) is journalist bij oa. Belga, Nieuwsblad en VTM. Françoise houdt van joggen in het Zoniënwoud, even haar hoofd leegmaken na een dagje vol kleine kindjes. Gezonde voeding is prioritair voor haar, maar af en toe een glaasje bubbels of rode wijn met haar vriend of met haar vriendinnen kleurt het leven. Ze antwoordde met veel plezier op onze Wifty vraagjes:

1. Waarom wilde je graag een “Christie Brinkley’ doen? 
Als reactie op de giftige commentaren op de foto van Christie Brinkley, dat je lichaam er op die leeftijd onmogelijk zo goed kan uitzien zonder ingrepen. Ik wou even bewijzen dat het ook zonder ingrepen kan. Geen liposuctie of wat dan ook, alleen gezonde voeding en veel beweging. Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker niet perfect! En vooral geen 20 of 30 meer… 

2. Vond je het leuk om 50 te worden?
Ik vond het eigenlijk een beetje vreemd, want vroeger als puber, vond ik 50 verschrikkelijk oud en vond ik mensen van die leeftijd totaal overbodig in onze maatschappij! En dan kwam het moment dat ik zelf 50 werd, enerzijds werd ik er emotioneel van omwille van mijn straffe uitspraken van toen, anderzijds besefte ik dat ik best nog wel fit was en dat ik tonnen ervaring had die ik als puber niet had. Ik weet nu veel beter wat ik wil en niet wil, dan pakweg 10 of 20 jaar terug. Omdat ik jong mama werd, 25 en 28 bij de geboorte van mijn kinderen, heb ik nu reeds volwassen kinderen die hun eigen leven leiden en met wie ik een uitstekende band heb. Er komt veel tijd vrij en meer vrijheid als vijftiger. Doen waar je zin in hebt, geen rekening houden met kinderen die op tijd hun bed in moeten of waar je opvang voor moet regelen… Mooi weer en hop naar zee. Heerlijk!

3. Wat vind je minder leuk aan 50+ zijn?
Er niet meer zo jong uitzien. Daar heb ik het toch moeilijk mee…

4. Welke droom wil je nog waarmaken de komende jaren?
Ik wil nog heel graag iets anders doen op professioneel vlak, ik ben een heel enthousiaste kleuterleidster, maar de job wordt zwaar de laatste jaren. Ik werk al een tijdje halftijds omdat het kabaal en de drukte van de kids en de planlast zwaar werden. Ik heb de voorbije jaren opleidingen gevolgd tot kinderyogadocent, baby-, kinder- en zwangerschapsmassage, kindervoedingsadviseur. Veel hiervan pas ik toe binnen mijn job als juf.
Ik zou graag iets doen met alle ervaring die ik opdeed door honderden kinderen te begeleiden en op te voeden. Reken daarbij de talloze gesprekken en het advies voor jonge ouders. Wie weet…

5. Wat is je raad voor jongere vrouwen?
Zorg goed voor jezelf! Gezonde voeding, veel naar buiten, beweging, altijd nieuwe indrukken opdoen. En genoeg tijd vrijmaken voor jezelf, om het even hoe je die tijd invult als het maar waardevol is voor jou! Met je partner, met vriendinnen of alleen… Met je kinderen praten, praten praten! Je kwetsbaar durven opstellen en een luisterend oor zijn voor hen. Zo kweek je zelfstandige kinderen met een eigen visie en bouw je er een fijne band mee op.

6. Wat is jouw geheim om er zo goed uit te zien?
Gezonde voeding: ik hou het meeste van fruit en groenten en dat is altijd zo geweest. De laatste jaren ben ik een absolute fan van Sandra Bekkari. Haar “sanamethode” geeft een mooie uitstraling en veel energie. Verder veel beweging: rondlopen in mijn kleuterklas, spelletjes spelen buiten met de kinderen, wandelen, joggen, vaak naar ’t bos en naar zee voor een portie verse jodium. Tenslotte jezelf goed verzorgen: zalfjes smeren op tijd en stond en altijd een streepje op en onder de ogen en wat blush: heel eenvoudig. Het hoeft dus allemaal niet sjiek of duur te zijn : de natuur zorgt voor veel. En af en toe een glaasje rode wijn of bubbels in goed gezelschap, daar kan ik heel erg van genieten..

 

Ook zin om een ‘Christie Brinkley’ te doen? Stuur ons je allermooiste bikini of lingerie foto: helene@wifty.be – wij contacteren je dan met onze Wifty vraagjes.