‘De volgende keer wil ik niet meer single zijn!’ Na de feestdagen maken de meeste singles er werk van en pieken datingsites.

Schermafdruk 2016-01-26 11.27.00
De confrontatie met het “single zijn” is tijdens de feestdagen het grootst. “Ik wil dit de volgende keer niet”. Bezoekersaantallen pieken op datingsites.
Ook bij Parship, relatiesite voor hoogopgeleide profielen, stellen ze zelfs een stijging van meer dan 40% (!) en dit over alle leeftijdscategorieën. 

Chris Verlinden, directeur van Parship, heeft een eenvoudige verklaring  voor dit fenomeen:

Er liggen verschillende elementen aan de basis van dit fenomeen. Ten eerste is de confrontatie met het “single zijn” tijdens de feestdagen het grootst. “Ik wil dit de volgende keer niet”.  Maar dit is niet (meer) het meest doorslaggevende element.

De eindejaarsperiode en het begin van het nieuwe jaar is ook een moment van terugblikken, reflecteren over wat geweest is en wat men in het nieuwe jaar anders wil. Het moment van de goede voornemens. En dit op alle vlakken van het leven; op zowel het professionele, gezondheids– als ook het relationele vlak.

Wie in een relatie zit gaat terugblikken en al dan niet actie ondernemen, dingen verbeteren, meer tijd maken voor elkaar, of net het tegenovergestelde: er een punt achter zetten.  Wie niet in een relatie zit, doet hetzelfde.

De stap om op zoek te gaan naar een partner komt echter niet zomaar uit de lucht vallen. Het is met andere woorden niet zo dat de feestdagen op zich de grote oorzaak zijn,  eerder de aanleiding om het proces in gang te zetten.

Uit onderzoek onder de PARSHIP leden (december 2015)  is immers gebleken dat diegenen die op zoek zijn naar een serieuze relatie zich niet laten opjagen. De feestdagen op zich zijn geen doel op zich om op zoek te gaan naar een partner:  88% van de singles beweert dat activiteit op datingsites vooral afhangt van gemoedsrust en gevoel.

Men gaat daten wanneer men er klaar voor is.

En dat is “the way to go”.

Tip van Chris

“Een heel belangrijke tip voor 50+ vrouwen: wees niet te afwachtend! Op dit vlak schort het in deze doelgroep.
Wie te passief blijft op een datingsite heeft minder succes dan de actieve dater.

Wifties weten wat ze willen. Demonstreer dat dan ook op een datingsite. Mannen zijn ondertussen echt wel gewend aan de idee dat vrouwen het initiatief nemen.
Actie zorgt altijd voor reactie.” 

Over PARSHIP 

Schermafdruk 2016-01-26 11.14.08

PARSHIP is een relatiesite die zich onderscheidt door haar integere, serieuze en betrouwbare werkwijze. De wetenschappelijke persoonlijkheidstest die door Parship gehanteerd wordt, zorgt ervoor dat op zeer zorgvuldige wijze ‘matches’ tussen de juiste personen tot stand komen. Sinds de lancering in Duitsland in 2001 heeft Parship haar online diensten in 14 andere landen geïntroduceerd, waaronder België in 2006.

Nog meer info op http://www.parship.bewww.singlecoach.be

Wie is Chris Verlinden ? 

Schermafdruk 2016-01-26 11.18.10Chris Verlinden: director van datingsite Parship.be.

Deze Wifty kent als geen ander de specifieke noden die spelen in onze doelgroep.
Zij is co-auteur van het handboek ‘Mag ik deze Date van u?‘  Hét handboek voor dating. (Lannoo)
Chris: “Nog nooit waren er zoveel singles als nu. Dat betekent ook dat er nog nooit zoveel mensen op zoek waren naar een partner als nu. Maar hoe vind je die Grote Liefde? ‘Mag ik deze date van u’ zet singles op weg. Dit boek bevat de basisregels van het daten, zowel online als offline! Bestel uw exemplaar hier!

 

Schermafdruk 2016-01-26 11.17.44

13 Comments
 • Chris

  Beantwoord

  Dag Ann en Hélène
  Het is heel spijtig dat jullie klakkeloos deze nonsens van een datingsite overnemen.
  Het enige doel van Parship is er op gericht om op subtiele wijze singles geld te laten betalen. Het hele systeem is niet transparant en ronduit een vorm van bedrog.
  Indien jullie een beetje opzoekwerk zouden verricht hebben, dan zou dat wel duidelijk zijn.
  Ik nodig jullie uit om samen met mij te surfen via mijn profiel, om te kijken hoe het er in realiteit aan toe gaat en wat een enorme luchtbel dit is.
  Ik kan jullie verzekeren dat het zeer waardevolle journalistiek zal opleveren.
  Met vriendelijke groet
  Chris

  • Wifty

   Dag Chris, bedankt voor je reactie. We begrijpen dat jij slechte ervaringen hebt gehad met Parship of met dating sites in het algemeen? Onze samenwerking met Parship is niet over één nacht ijs gegaan. We kijken al 2 jaar de kat uit de boom. Na een paar succesvolle Wifty Talks over ‘Daten na 50′ en ” Single na 50’ en veel gesprekken met Wifties die wel positieve ervaringen hadden met dating sites en met Parship leek ons het wel gepast om het zoeken naar een nieuwe partner na 50 via zo’n dating site aan te bevelen. We kregen ook heel veel vragen van 50+ singles, of wij de meest geschikte dating site konden zoeken voor hen. Dat deden we met veel plezier en we hebben alle dating sites getest. Parship kwam daar als winnaar uit. Binnenkort brengen we een paar succesverhalen van 50+ vrouwen die de liefde gevonden hebben via Parship. Maar niet iedereen vindt een geschikte partner online, en dat kan tot ergernis leiden. Wij focussen ons graag op de succesverhalen. Als we zien hoeveel 50+ vrouwen terug aan het (online) daten zijn nadat ze alle hoop hadden opgegeven, maakt dat de moeite waard om het te proberen.
   We zijn natuurlijk nieuwsgierig naar jouw verhaal, als je zin hebt mag je dat altijd van je af schrijven. Je kan het mailen naar wifty@wifty.be – Wifty groeten, Hélène & Ann

  • Chris Verlinden

   Beste Chris,

   Ik betreur uw negatieve ervaringen. Daar moeten we dringend wat aan doen.

   Wij bij PARSHIP, brengen in Belgïe al 10 jaar singles bij elkaar, dit in alle leeftijdsgroepen en met succes. (Getuigenissen van leden)
   We besteden ook veel zorg aan advies én ondersteuning. Klachten nemen we dan ook zeer ter harte.
   U kan contact op nemen met onze klantendienst via support@parship.be ….
   Of stuur mij direct een mail : chris.verlinden@parship.com.
   Ik bekijk graag samen met u hoe we hier een positief verhaal van kunnen maken.

   Met vriendelijke groeten,

   Chris Verlinden
   Director PARSHIP.be

 • Lief

  Beantwoord

  Datingsites. Ik zag er ook vreselijk tegenop. Een vriendin heeft me er bij wijze van spreken moeten inmeppen. En ja, je hebt vervelende én redelijk vervelende types. Maar zodra je die wat kan afblokken, vind je leuke contacten. Eén raad die ik kan geven is om snel af te spreken! Op een plek waar veel volk is (en eventueel enkele vrienden in de buurt).
  Ondertussen heb ik er een fijne relatie aan overgehouden. Beste Chris, ik zou zeggen: probeer het nog eens en meer vanuit een houding van ‘niet te veel verwachten’. Ook aan de toog van een café kom je pipo’s tegen.

 • Carine

  Beantwoord

  Ik heb mooie ervaringen met relatieplanet.be. Maar ik heb ook een scammer-ervaring. Prachtige foto van een knappe heer, schitterend profiel, een boeiend cv… alles, too good to be true.
  De vlinders fladderden volop. Ik was dé vrouw van zijn leven en jawel, ik tuimelde er met open ogen in.
  Gelukkig voelden enkele vriendinnen aan hun water dat het een mooiprater was. Een van hen voorspelde ‘als hij om geld vraagt, oppassen! Hij zal beroofd worden op weg naar jou (zeker en vast op de vlieghaven)…. of zijn vest mét portefeuille verliezen… vallen….kortom: hij gaat geld nodig hebben.’
  Spijtig genoeg kreeg die vriendin gelijk. Ik voelde me zo vernederd, zo klein, zo geminacht…. maar ik ben niet de enige volgens de cyberpolice. Natuurlijk kunnen ze die ‘liefdesgangsters’ niks maken. Bon, na enkele weken triestig zijn en de schuld bij de datingsites leggen, werd ik opnieuw verstandig. Ik ben dan op een datingsite die beter beschermd is gaan surfen. Met heel veel wantrouwen. Ik heb er al enkele vrienden aan overgehouden. Neen, nog niet HET LIEF. Maar ach, hier denk ik nu: laat maar komen! Ik ga niet meer gecrispeerd op zoek.

 • Mike

  Beantwoord

  we doen bijna àlles online waarom ook niet daten? Met de voor- én nadelen…

 • linda

  Beantwoord

  iemand ervaring met Tinder ?

  • Wifty

   Hé Linda,
   enkele maanden geleden hebben we een reportage gebracht van Wifty T die via fun-dating Tinder een hele leuke man heeft leren kennen.
   https://www.wifty.be/wifty-daten-via-tinder/

 • Christine

  Beantwoord

  Ik moet ook mijn schrik overwinnen om online te daten maar ik ben het alleen zijn beu en ik ga weinig uit dus waar kom ik nog iemand tegen? Ik durf me niet blootgeven of een foto van mezelf plaatsen, wat als min collega’s me zien? Het is een drempel die nog te hoog is vr mij. Spijtig want ik hoor wel verhalen van mensen die de liefde gevonden hebben online….

  • Wifty

   Beste Carine, met angst of schrik raak je nergens. En heb je zin om deze ervaring te beleven: gewoon doen! En stel, stel… dat er ook collega’s van jou op diezelfde datingsite staan, dan is de enige juiste reactie: lachen! Humor!
   Vergeet op de eerste plaats niet dat ook die collega op zoek is naar vriendschap en/of liefde. Stuur bv via een privé-mailtje een klein berichtje ‘Hé, jij ook op deze site? Leuk dat ik niet alleen ben. Hoe zijn jouw ervaringen?’ …zoiets. Je gaat zien dat angst of schrik voor niets nodig is. Integendeel, je hebt er een partner-in-crime bij ;-)

 • Veerle

  Beantwoord

  Wanneer organiseren jullie nog eens een Wifty event vr singles over dating? Ik ben 54 en ik weet niet waar ik een geschikte partner kan vinden. Groetjes Veerle

  • Wifty

   Hé Veerle, bedankt voor de tip! Onze vorige Dating-sessie was een succes. We hebben iets gelijkaardige op de planning staan. Zodra het concreter wordt laten we zeker iets weten via onze site en Facebookpagina.

 • peter

  Beantwoord

  ik denk ook wel dat vrouwen veel terughoudender zijn, en dat is ook te begrijpen, ik heb zelf de vrouw van mijn leven gevonden via rendez-vous, niet echt aan te raden, maar ik had toen geen zin om te betalen en ik wou het eens proberen en het is gelukt voor mij. ik had in mijn profiel heel duidelijk beschreven wat ik wou en vooral wat ik niet wou. geen onzin, niets over seks, want dat trekt snel foute mensen aan. voor mensen die al wat ouder zijn en die altijd in dezelfde sociale kring bewegen vind ik online date de ideale oplossing.

Leave a Comment