We hebben al wat kilometers op onze 50-plus teller staan en een pak ervaring in ons rugzakje. We zijn nu in een levensfase dat we rolmodellen zijn voor jonge vrouwen (en mannen) zoals onze kinderen, nichtjes, neefjes, jonge collega’s.

50-plussers laten zich met plezier overweldigen en inspireren door wijze, grappige, inspirerende super seniors, vrouwen (en mannen) van 80/90+.

Zoals Paula Marckx, nog maar pas 91. Ex-model voor onder andere Natan, journaliste, de eerste vrouw die en vliegbrevet haalde in Deurne. Een vrouw om U tegen te zeggen. Op 21 maart ligt haar boek  ‘Jonger ouder worden’ in de boekhandel. En ze heeft een eigen webstek PaulaMarckx.com,  ;-).

Welk cijfer van 1 – 10 geeft jij aan je leven en waarom?

“Een 8.  Waarom? Ik heb in mijn leven ontzettende kansen gekregen en daar ben ik enorm dankbaar voor. Maar volgens mij krijgt iedereen kansen. Je moet ze alleen maar herkennen en ervan uitgaan dat àlles mogelijk is. Wat niet waar is natuurlijk, maar zelfs indien het niet verliep zoals ik het zou willen, heb ik er telkens iets van bijgeleerd.”

50 ligt al eventjes achter je. Weet jij nog hoe jij je voelde want in die tijd was 50 oud & out?

“Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik out was. En dat dank ik aan mijn dochter Alexandra. Zij is geboren toen ik bijna 48 jaar was en ik beschouwde mezelf als een jonge moeder. En dat ben ik gebleven ten opzichte van iedereen. Voor die 48 jaar was ik in volle swing… Trouwens, ik ben zelf geboren toen mijn ouders al de veertig gepasseerd waren. Dus ‘oud worden’ betekende niet zo veel voor mij.”

Wat zijn je quilty pleasures ;-) ?

Mannen. Ik hou enorm veel van mannen. En ze hebben ook zeer veel voor mij gedaan.”

Wat is jouw levensmotto?

“Ik wil mezelf goed in mijn vel voelen. Ik moet dat uitstralen en dan trek je vanzelf interessante mensen aan. Positief denken en positieve stress. Daar ga ik voor.”

Welke raad wil jij aan vrouwen van 50+ meegeven?

“Jezelf niet te veel au sérieux nemen. Ouderdom is maar een cijfer. Hoe minder je je daar iets van aantrekt, hoe minder problemen je ermee hebt. Het is maar op het ogenblik dat je je ‘jonger’ wil voelen en voordoen  en alle truken van de foor daarvoor bovenhaalt, dat je afscheid neemt van je jeugd.”

Haha, haar quilty pleasures zijn ‘mannen’. Wat een zalig antwoord. Merci Paula.