Vanochtend zag ik wat ik al geruime tijd niet WIL zien: een zachte flikkering in mijn haren! Dààr, schuin boven de rechterneusvleugel… ieeeeeew, grijs! What to do? Uittrekken met een pincet? Kleuren? Je geen ene reet aantrekken van dit natuurfenomeen en hoofd flink schudden zodat HET terug onder de hoop zit?

Heb je 100 vrouwen dan heb je 100 manieren om ermee om te gaan. Wat het is zo duidelijk als wat dat we met z’n allen geen echt antwoord hebben op de vraag: wat te doen met grijze haren. 

De vraag dropten we op onze Facebook-pagina en we ontketenden bijna een trending topic.  ;-)

We kunnen de reacties in 5 grote delen samenvatten: 

– héél veel twijfel, HEEL VEEL TWIJFEL

– de truc met ‘blauwe shampoo’ (we snappen deze nog steeds niet helemaal)

– de natuur haar gang laten gaan (maar euhm, hoe lang nog?)

– blijven bijkleuren maar dan kiezen om steeds lichter te gaan

– en… jawel, blondinnes hebben nog steeds meer fun! Omdat je de grijzige lokken pas onder een loep opmerkt. 

Hieronder staan de meest markante, amusante, diepzinnige tot amusante reacties op een rij:

ben helemaal grijs nu. Zelfs mijn kapper vindt het mooi. Altijd mijn haren wassen met een blauwe shampoo. Het geeft een mooi zilver kleurige gloed
(Monique)

Wat is ‘blauwe shampoo’? Waar koop je die?
(Hilde)

Ik gebruik shampoo van Guhl (zilver en vitaliteit shampoo, voor wit-grijs of geblondeerd haar). De shampoo is blauw maar het schuim wit. Te koop bij Kruidvat
(Lut)

Ik twijfel nog!
(Hilde)

Ik kleurde mijn haar elk jaar tot in juni. Dan de hele zomer niet. In augustus besliste ik of ik er nog een jaartje bovenop deed. Dit jaar het kleuren gestopt. Peper en zout in de aanloop naar full grey. 
(Marianne)

Nog steeds het grote dilemma! Kleuren is niet goed voor je haar en hoofdhuid… maar het is zo’n groot verschil als je het niet doet en duurt even voor alles is uitgegroeid?!
(Veerle)

Tot anderhalf jaar geleden was ik knalrood. Toen kreeg ik chemo en werd ik kaal. Begin dit jaar begon m’n haar weer te groeien, pezo kleur. In mei had ik een moeilijk moment, het krulde en was grijs. Ik zocht m’n kasten af naar een kleuring (deed het zelf) maar ik had geen meer. Ik besloot er vrede mee te nemen. Soms schrik ik wel als ik een foto van mezelf zie bv in een discotheek, dan herken ik mezelf niet direct en denk ik wie is die witte…. Soms mis ik m’n vurige rode haardos, maar dan denk ik weer this is the new me…. Te nemen of te laten.
(Ingrid)

 Een uitgebreid artikel over die tussenoplossing zou ik heel graag lezen.
(Cristina)

Ik heb nog niet veel grijze haren, dus ik laat mijn haren kleuren, omdat ik het anders niet verzorgd vind. Niet om het grijs weg te stoppen. Van zodra het grijze overheerst, stop ik ermee om ze weg te stoppen en ga ik resoluut voor dat frisse, grijze koppie!
(Anneliese)

 Ik ben al héél lang wit en heb het vroeger wel eens gekleurd, maar het beviel me niet écht. Mijn kapster zegt ook dat het zo veel mooier is. Het blinkt mooi en oogt gezond
(Lut)

Ik ben mooi grijs eigenlijk wit was wel wennen maar vind het mooi nu
(Annie)

Kleuren al lang niet meer, veel te mooi zo’n wit konijn
(Carine)

Geen kleur, ik hou van mijn grijs
(Lucy)

Ik was al lang fan van asblond maar geen enkele kapper die het aandurfde om mijn donkere haar te ontkleuren. Ik ben enkel grijs aan mijn slapen, de rest is op wel wat grijze haren na, nog behoorlijk donker. Grijze slapen zijn gedistingeerd voor een man maar voor een vrouw echt niet. Kleuren dus! Tot ik bij een kapster kwam die zei ‘asblond? Waarom niet?’ Ik heb altijd veel gedurfd met mijn haar maar dit was toch effe écht durven.Tweemaal ontkleuren, tweemaal kleuren, enkele ‘help wat heb ik nu gedaan momenten ‘ en vier (!) uur later, een heel ander zicht. Het heeft wel enkele weken geduurd tot ik aan mijn spiegelbeeld gewend was. Echt wel raar, na 52 jaar donker haar te zien, herken je jezelf haast niet. Ik ben zo blij dat ik het gedurfd heb! Ik heb geen enkele negatieve reactie gehad. Dit lichte haar is zoveel zachter tegen mijn gezicht. (Nep)donker maakt je gezicht harder en ouder. Als ik bij de kapper zit, zijn er veel dames die zitten te kijken en zeggen dat ze dit ook wel zouden willen maar niet durven. Ik zeg dan ‘gewoon doen’. Valt het tegen? Ander kleurtje erop! Wanneer ik volledig grijs ben, kies ik ervoor om niet te kleuren. Dit asblond is, voor mij, een ideale tussenoplossing. Na enkele weken moet ik de donkere uitgroei laten bijwerken maar de grijze…die zie je niet meer
(Kathleen)

Tot zover de meest markante reacties.
Hoe dan ook, hou je hoofd COOL en maak er een mooi en SEXY kopje van ;-)