Katie (52) kreeg tot twee (!) keer toe een hartstilstand en leeft nu verder met een pacemaker. Van een wake-upcall gesproken.

Deze mama van twee kinderen mailde ons haar meest heftige ervaring, met name een hartstilstand. Maar de energie, hoop en ongelooflijke goesting spatten uit haar verhaal.

Katie: “Ik ben Wifty woman. 52 met 2 kinderen die ik alleen heb opgevoed. Ik maakte er een punt van dat ze  alles hadden wat andere kinderen ook hadden, zoals reizen, sporten, enz. Intussen werken ze ook natuurlijk.

Ik leef op adrenaline en geniet van alle kleine en grote dingen. De laatste zes jaar ga ik fitnessen samen met mijn dochter en drie keer per week loop ik 5 tot 10 km .

Anderhalf jaar geleden heb ik de man van mijn leven ontmoet én we gaan  trouwen op 7 september 2018.

Kortom: alles ladida dus tot ik op  6 april van dit jaar plots flauw val in het huis dat we aan het verbouwen zijn. Met een flinke hoofdwonde als resultaat. In het UZA doe ik een fietsproef.

“Hart van een jong veulen mevrouw!” Die nacht krijg ik twéé hartstilstanden.

Er wordt onmiddellijk beslist om een pacemaker te plaatsen. Dan blijkt dat ik ook nog een maagontsteking heb van de stress.

Recent is eindelijk mijn cardiale revalidatie gestart.

Ik mis mezelf. Ik mis die vrouw die álles kan. Maar nog even en ik sta er weer. Hopelijk as strong as before. (nvdr: op de foto zie je haar. Links: voor haar hartstilstand tijdens kerst. Rechts: na.)

Mijn goede raad Wifties: doe wat je wilt, geniet nog meer en stap weg van negativiteit!? ”

WIFTY TIP: heb je vage klachten en/of ben  je kortademig en/of voel je je over ’t algemeen niet goed, … ga please ALTIJD langs bij je huisarts.

Onze Wifty-vraagjes voor Katie:

Wat is jouw levensmotto?
Hoe dieper je valt, hoe hoger je zal moeten klimmen. Daarmee wil ik zeggen: laat jezelf niet afglijden, depressief worden, te lang miserabel voelen. Vecht, sta er want niemand zal je uit een dal kunnen trekken.

Welke droom/project…  heb je nog (al dan niet realiseerbaar) ;-)?
Enkele maanden voor de hartstilstand  en de pacemaker waren ik en mijn vriend gestart met de renovatie van een huis. Dat wil ik af hebben midden-augustus. Nog crazy veel werk en met 1 hand en een maagontsteking gaat het heel traag en kan ik niet zoveel helpen.
We geven ons huwelijksfeest in september en dat is ook al een project op zich. Ik heb steeds mijn dromen gerealiseerd. De droom die nog op mijn lijstje staat is: Toscane op de Vespa.

Wat is jouw raad voor de bijna vijftigers?
Doe waar je zin in hebt. Écht. En neen niet alles kan altijd. Maar kijk ook eens naar de mooie blauwe lucht, naar de sneeuw op de berg. Zing, lach, geniet.

Wat zou jij je jongere zelf hebben aangeraden?
Wacht op de ware om mee te trouwen.

Wat staat op jouw Fuck-it-list?
Ik heb nooit dingen tegen mijn zin gedaan. Vond ik een job niet leuk: Oké, dan ging ik voor een andere. Wilde ik indoor skydiven met mijn kids dan wachtte ik tot ze oud genoeg waren en deden we dat gewoon. Nu besef ik ook dat bazen niet fijn zijn om voor te werken en nemen ze werkbare argumenten niet aan, dus solliciteer ik bij Wifty… ;-)

Heb je dagelijkse rituelen?
Ik ben een ochtendmens en ben vaak wakker om 4-5u. Dan trek ik mijn terrasdeur open, snuif de ochtendlucht op en zet ik lekkere koffie. Douchen, haren drogen en schminken. Ik maak de kinderen een na een wakker en maak een lekkere smoothie of boterhammetjes. Na het werk trek ik een comfy jogging aan.
En als ik één vast ritueel heb dan is het dat ik nooit de deur uit zonder mijn Karl Lagerfeldgeurtje.

Hieronder Katie met haar twee kinderen. “Altijd ik en mijn kids, 23 jaar lang. 2 van de vele foto’s die in onze huiskamer hangen.”

Katie met kinderen. Alleen opgevoed