Vandaag is het Wereldvluchtelingendag, waarop er begrip aangekaart wordt voor vluchtelingen en we een stil staan bij hun moed en kracht.

Hilde (56) is een van de geportretteerde vrouwen in ons boek ‘Midlife Kick, de kracht van het nieuwe ouder worden’. Daar vertelt ze over haar vluchtelingenwerk.

Hilde: “De overstap van de harde naar de softe sector, van de reclamewereld naar de sociale sector, gaat me heel goed af. In de reclamewereld heb ik geleerd om te brainstormen, te luisteren, te netwerken, te organiseren en creatief naar oplossingen te zoeken.

Deze competenties helpen me om bijvoorbeeld met vluchtelingen te werken, hen te ondersteunen en te motiveren en dat geeft me enorm veel voldoening.

Ik ben ervan overtuigd dat ik – omdat ik een ‘wifty’ (a woman over fifty) ben – een “baken van rust” kan zijn voor vrouwen, mannen en jongeren in kwetsbare posities, op weg naar volwassenheid.

Zarah en Shafiqa heb ik leren kennen in 2015 in een noodopvangcentrum van het Rode Kruis, waar ik toen werkte als logistiek medewerker. Ze zijn samen met nog twee broertjes gevlucht voor de taliban in Afghanistan en hebben daar alles moeten achterlaten.

Hier proberen ze een nieuw leven op te bouwen. Het is mooi om te zien hoe ze dat stap voor stap en moedig aanpakken.” ❤️


✘ Foto: Jean Van Cleemput voor Midlife Kick – www.midlifekick.be