Namasté

50 worden, het is voor veel vrouwen een wake-up call. Vaak hét moment om voor zichzelf te kiezen. Neen, dat is niet egoïstisch, er komt gewoon meer tijd vrij na de verzorgende rol voor kinderen en gezin. Hoog tijd om even stil te staan en alles in balans te brengen.
 
Vriendin Isabelle is net 50 geworden. Dat ziet ze zelf als een groot kantelmoment in haar leven. Ze is gescheiden en zorgt fulltime voor haar zoon (18) en dochter (16). En nu wil ze graag meer me-time.
 

Yoga is al jaren haar ding. Onlangs startte ze een Yoga Teacher TrainingVanaf begin oktober vijftien weken lang intensief trainen en studeren om zelf les te kunnen geven.

Een tweede leven na je 50ste? Yes you can!

 
Ik vroeg Isabelle of dat 50 worden haar over de schreef heeft getrokken om die Yoga Teacher Training te doen?
 

Isabelle: Wel het zit zo, ik zie me in de eerste plaats als MOEDER en dat ben ik ook al achttien jaar, fulltime. 

My big issue” momenteel is LOSLATEN. Kleine kindjes worden groot én gelukkig en ze hebben mamaatje minder en minder nodig.  

Het besef dat ik één ander niet kan beheersen vind ik heel moeilijk, vooral omdat mijn FOCUS achttien jaar lang op mijn kinderen lag. Loslaten is ze toestaan hun eigen weg te gaan. Deze passie, het moederen, wil ik leren loslaten op een voor iedereen aangename manier, meer een vieren dan een afscheid…
 
Ik ben net 50 geworden, tatataaaa, en eigenlijk ben ik al lang op zoek naar een soort van omschakeling, een herontdekken van mezelf… Someone who can be amazed, who can be inspired & who can fall in love… 
 
Ik vind mezelf verre van volmaakt en ben eerder geneigd om sneller mijn negatieve kantjes te zien dan wel de positieve. Ik heb geen idee wat ik echt wil maar wil mezelf graag bij deze, met deze intensieve training, toestaan alvast een stap te zetten naar me open te stellen en vooral te stoppen met alles te overdenken.
 
Mijn blijmakers (grotere en kleinere) zijn nature & natural healing, voeding en energetisch bewegen (yoga, tai chi, pilates) én dan ook liefst in open lucht. Gronden voelt daarbij heel belangrijk, aarden geeft mij een onwaarschijnlijk goed gevoel.  
 
Mensen in hun kracht zetten vind ik top maar vooral bij mijn eigen kinderen en mezelf lukt dit niet altijd zo goed. Lichamelijk zit ik in een natuurlijke overgangsfase en heb ik nood aan meer kennis over voeding, lichaamsconnectie, een betere kennis over de huid als orgaan, de darmen en de daarbij horende voeding én de werking van de bloeddruk én meer kennis over mijn ademhaling. 

Als alles wankelt en niets spoort baal ik van mezelf en heb ik angst voor de training en vooral het lesgeven. 

Kan ik dat wel, grijp ik niet te hoog, heb ik niet te weinig yoga gedaan tot nu toe, vinden ze me wel oké, is Elise niet te jong om vijftien weekends alleen te zitten???

Ik las ooit ergens: “Het mooiste wat je kunt worden is jezelf”

Daar wil ik eindelijk helemaal voor gaan. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. Vandaar mijn keuze om die Yoga Teacher Training te volgen.

Hopelijk zie ik jullie ooit op een Wifty Yoga les? ;-)

Namasté,

Isabelle