francine

 

De Nederlandse Francine van Broekhoven is medisch thermograaf en expert op het gebied van borstgezondheid. Francine heeft zich na de dood van haar moeder (die overleed aan de gevolgen van borstkanker) volledig toegelegd op borstonderzoeken en ze helpt vrouwen dagelijks met de vraag wat zij zelf kunnen doen om hun borsten gezond te houden. 

Francine: “Er zijn veel dingen die je als vrouw preventief kan doen om je borsten gezond te houden en borstklachten te vermijden. Dat betekent natuurlijk niet dat je het fout hebt gedaan als je toch borstklachten ontwikkelt. Maar deze tips zijn zo eenvoudig en makkelijk toepasbaar dat elke vrouw ze zou moeten weten!”

6 simpele tips die écht helpen!

Tip 1 Droogborstelen

Start je dag met droogborstelen. Dit doe je uiteraard ‘droog’, dus niet onder de douche en met een daarvoor bestemde borstel. Strijk met een zachte borstel langs het hele borstgebied, de oksels, langs de sleutelbeenderen en het borstbeen. Op deze manier prikkel je de lymfe om in beweging te komen. Dit is kort en zeer effectief.

Tip 2 “wiggle, wiggle”

Draag enkel een bh op momenten waarop je het echt belangrijk vindt. De (beugel) bh is er schuldig aan dat het de stroom van lymfe in de borsten blokkeert. Op deze manier is het moeilijk om afvalstoffen weg te nemen uit de borsten en kunnen borsten klachten ontwikkelen. De beugel bevindt zich precies op de plek van de belangrijkste lymfestroom. Doe de bh ’s avonds en in het weekend uit, en zéker ‘s nachts!
Borsten moeten wiebelen voor een gezonde lymfestroom. Uit onderzoek is gebleken dat beugel-bh ’s mede schuldig zijn aan borstkanker.

Tip 3 Liever niet gaarkoken

Draag nooit een mobiele telefoon in je bh, borstweefsel mag je niet constant op een laag pitje zetten alsof het gaar gekookt moet worden! Deze straling is uitermate slecht voor je kwetsbare borstweefsel!

Tip 4 Vermijd deo met aluminum

Zorg voor een normale lymfe- en vochtbalans in de borsten en oksels. Dat betekent dat je geen deodorant met aluminium moet gebruiken. Aluminium is giftig en stopt het zweten. Er zijn prima biologische deo’s op de markt die het vocht opnemen zodat je niet naar zweet hoeft te ruiken.

Tip 5 Laat tijdig checken

Wachten tot je 50 bent en een uitnodiging krijgt voor het bevolkingsonderzoek is redelijk laat voor preventieve gezondheidszorg. Kijk naar een methode die met je meekijkt vanaf ongeveer 25 à 30 jaar. Als je zo vroeg begint met te wennen aan wat je voor je borsten kunt doen heb je geen mysterieuze gedachtes meer over hoe borstkanker kan ontstaan. Thermografie kan je helpen je borstgezondheid in beeld te brengen. Gespecialiseerde artsen bekijken de resultaten, bepalen het risico-niveau van je borsten en geven je waardevolle tips over wat je kan doen.

Tip 6 Masseren maar!

Tot slot: masseer regelmatig onder de douche je beide borsten, dat mag best stevig zijn. Op die manier breng je lymfe op gang en zorg je voor een afvoer van afvalstoffen.
Wrijf als laatste richting de oksel om echt af te voeren. Bij een laag risico-niveau kan een osteopathische borstweefselbehandeling een mooie ondersteuning bieden om ervoor te zorgen dat de borsten beter doorbloed worden en afvalstoffen kunnen worden opgeruimd.

Veel succes!

Francine 

infrarood-medische-thermografie-borst-screening

Francine Van Broekhoven werkt in 13 verschillende praktijken in Nederland, voor locaties check de website van De Groene Zuster http://www.degroenezuster.nl