Hoe schadelijk is een mammografie? Elk jaar laten miljoenen vrouwen hun borsten screenen via een mammografie, maar chirurgen overal ter wereld beginnen te twijfelen over de omstreden praktijk die schadelijk zou zijn voor je borsten.

Een goede borstgezondheid is belangrijk. Dat kan je alvast zelf doen door elke avond je borsten te masseren om toxines te verwijderen die vast blijven zitten door het dragen van een beha.

Of je kan het laten doen. Voor borstweefseltherapie, voorlopig nog uniek in België, kan je terecht in de praktijk van Wifty’s menopauzeconsulente Leen Steyaert.

Wil je het initiatief nemen en zelf iets doen om je borsten in topconditie te houden?
Menopauzeconsulente Leen Steyaert.

Menopauzeconsulente Leen Steyaert.

Leen: “Zelf ben ik helemaal in de ban van deze behandeling die ik te Amsterdam kon volgen.

De dankbaarheid die ik kan ontvangen van vrouwen die terug van hun borsten houden na de behandeling omdat vervelende pijnen of spanningen in hun borsten hun leven oncomfortabel maakten, zijn een deugddoende ervaring.

 VLOW® is een geregistreerde naam en methode die staat voor Veno Lymfatische Optimalisatie van Weefsel

Door de behandelingen komt er een betere doorbloeding op gang. Een goede doorbloeding van de borsten helpt de borsten gezond te blijven.

De doorbloeding van de borsten is een delicaat gegeven. Borsten hebben geen groot gespecialiseerd bloedvat omdat borsten later in de ontwikkeling van het embryo ontstaan en omdat er door de longen die achter de borsten lopen alleen via de zijkanten en randen af – en aanvoer kan voorzien worden.

Borsten zijn een intiem gebied en bij de meeste behandelwijzen en therapieën die doorgaans worden aangeboden worden borsten om die reden niet behandeld. Jammer, want veel vrouwen lopen zo met klachten rond terwijl er vaak wél wat aan te doen is. Goed doorbloede borsten kunnen klachten verminderen en veel toekomstige problemen voorkomen.

Een gezonde borst hoort geen pijn te doen. Helaas is het zo dat veel vrouwen pijnlijke, knobbelige of hard aanvoelende borsten hebben en daar niet goed raad mee weten. Er is zeker iets aan te doen en je borsten zullen na een of aantal behandelingen zacht en prettig aanvoelen. Toxines worden afgevoerd en de borsten voelen niet meer als pijnlijk aan.

Een borstweefselbehandeling is net gericht op het verminderen van borstklachten. Denk hierbij aan: Pijnklachten borsten,verhardingen, oneffenheden, kleine cysten, opgezet weefsel in de borsten voor of tijdens de menstruatie. En als voorbereiding op zwangerschap en het geven van borstvoeding. Een borstweefsel behandeling kan ook zijn om preventief borstklachten te voorkomen.

Door de behandeling voelen de borsten zachter, voller en meer eigen én wordt het vrouwelijk zelfbeeld versterkt.

Borstweefsel behandelingen kunnen uw borsten helpen in een optimale gezondheid te brengen en te behouden.

Dankzij de verbeterde doorbloeding en afvoer van gif- en afvalstoffen loop je minder kans om toekomstige klachten te ontwikkelen. De behandeling voert opgehoopte gifstoffen af die in het borstweefsel aanwezig zijn zodat ontstekingen verminderen en dikwijls verdwijnen.

Geregeld een borstbehandeling heeft een ontspannend effect op je hele lichaam en versterkt het gevoel van vrouwelijkheid.

Ik beoog op zeer korte termijn:

Preventieve werking: Misschien heb je nog geen borstklachten. Deze therapie hebben een sterk preventieve werking waardoor borstklachten voorkomen kunnen worden.

Minder klachten: Door de behandelingen voelen je borsten gelijkmatiger, steviger en robuuster. De borstweefselbehandelingen hebben bovendien een ontspannend effect, zijn een weldaad voor je lichaam en versterken het gevoel van vrouwelijkheid.

Geruststelling:  Is je mammografie zorgwekkend? Moet je jaarlijks terug voor een borstonderzoek? Kijkt je huisarts zorgelijk maar kan nu nog niets voor je betekenen? De borstweefselbehandeling verbeteren langdurig de doorbloeding en kwaliteit van je borstweefsel.

De behandeling duurt de eerste maal ongeveer 1,5 u uur en de opvolgbehandelingen meestal 1 u.

Vooraf stuur ik  u een formulier om in te vullen waardoor ik  een volledig beeld krijg van de toestand van je borsten.”

Een afspraak maken met Leen Steyaert: www.siris.be