Het was een perfecte avond aan zee gisteren: veel zon, prachtige golven, een lekker BBQ op het strand en een bende lieve vrienden. Vriendin Karin is net 50 geworden. Helemaal niet belangrijk vindt ze zelf. Haar jeugdvriendin Kristel wordt 50 in augustus. Tijd voor een Wifty check-up!

KRISTEL (links op de foto) wordt 50 in augustus, ze runt een bakkerij in Schoten, de 4de generatie al. Op haar 21ste nam ze de zaak over van haar ouders. Haar man (5 jaar ouder) werkte in de publiciteit en heeft zich toen voor de liefde omgeschoold tot bakker. How cool is that!

Kristel: “Een bakkerij, dat is heel hard werken. Ik ben geboren midden in de het bakkersleven, ik kende de klappen van de zweep. Mijn man heeft zich moeten aanpassen. Nu ik 50 word ga ik een balans opmaken en wil ik het anders aan boord leggen. Minder zwaar en meer genieten. Als ik het nu niet doe, wanneer dan wel? Mijn man is zich ook aan het voorbereiden om het rustiger aan te doen. Waarschijnlijk zal de bakkerij ooit naar derden gaan, onze kinderen gaan de traditie niet verder zetten.”

En kan ze van al dat lekkers afblijven en wat is haar favoriete gebakje?

Kristel: “Goh Hélène, het is écht niet gemakkelijk als alles voor je neus ligt. Ik eet elke dag 1 of meerdere chocolade koffiekoeken, die met pudding. Dat is mijn favoriete zonde.”

Haar Wifty advies?

Kristel: “Denk aan jezelf en leer loslaten. Om te genieten van het leven. Ik weet het, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar het leven is fantastisch, een prachtig geschenk. Je kan altijd werken, maar je moet tijd nemen om te genieten. Zeker als je iets wil blijven graag doen moet je een mooie balans zoeken tussen werk en vrije tijd. En je omringen met positief ingestelde mensen, zodat het leven plezant blijft.”

KARIN (rechts op de foto) is net 50 geworden. Ze is gezondheidstherapeut en yoga teacher en volgt momenteel opleidingen coach NLP & TCC.

Karin: “De dag voor ik 50 werd had ik zoiets van: “Help!”. En de dag zelf was helemaal relax. Ik voel me gelukkiger en beter dan ooit. Ik ervaar elke dag als een ervaringsrijke dag. Ik ben super dankbaar. Dankbaarheid is de belangrijkste energie. Dankbaar voor alle ervaringen uit het verleden en dankbaar voor wat elke nieuwe dag je brengt. Ik wil dit jaar een groter huis met een grote praktijk waar ik al mijn kwaliteiten kan combineren en waar ik kan samenwerken met andere mensen die complementair zijn. Ik wil het niet meer alleen doen, ik wil het samen doen.’ 

“En dan nu een cocktail graag. Om te klinken op het leven, de vriendschap, de liefde én op alle Wifties!” :-)

Bakkerij De Keersmaeker – Paalstraat 7 – 2900 Schoten

helene@wifty.be