★ WIFTY’S NIEUWJAARSVRAAGJES ★ Hoe was jouw jaar? Wat zijn je goede én slechte voornemens? En je wensen voor 2020?

LEEN (57): 2019 was een mooi maar heel druk jaar met veel mooie gebeurtenissen. Daarvan zijn het huwelijk van mijn oudste dochter Marjolein en de geboorte van mijn derde kleindochtertje de meeste intense en gelukkige momenten. Op gebied van mijn professionele bezigheden is het nieuwe project te Marnes, Spanje wel echt een onvergetelijke gebeurtenis en het meezingen in het koor van Bart Peeters in de Lotto Arena, dat is één groot avontuur! Eerst de koordagen, we moesten veel oefenen, ook thuis. Onze gezinsleden kenden op den duur de liedjes ook uit hun hoofd, haha. Dan achter de coulissen, de soundchecks, het contact met de andere mensen van het koor, de gezellige babbels, het superenthousiasme van de concertgangers, hun emoties. Zelf is Bart Peeters nog steeds gepakt iedere keer als wij beginnen te zingen, dat is nogal eens een energie hoor. Als het gordijn opengaat zingen we het mooie lied: ‘Liefde is…’. En zowel bij de koorleden als bij de toeschouwers waren er tranen. Zo’n koor van 500 stemmen heeft echt een impact. Echt magisch!”

★ 2020: “Ik verwacht orde in de chaos zoals Deepak Chopra het mooi kan verwoorden. Ik ben met veel mooie dingen bezig en voel nu dat dit allemaal een betekenis krijgt, ik kom in de flow en kan voor een pad kiezen dat voor mij geglooid is.”

★ GOEDE VOORNEMENS: “Ik ben met veel mooie zaken bezig en er komt steeds meer en meer op mijn weg. In het nieuwe jaar zal ik meer keuzes maken. Ik ben een zeer dynamisch persoon. Het verouderingsproces slaagt al eens toe en ik heb daar voorlopig geen probleem mee maar het nodigt mij uit om prioriteiten te stellen. Ik vind het leven zo boeiend, ook al hoort daar pijn, verdriet en angst bij. Daardoor neem ik soms teveel hooi op mijn vork. In 2020 hoop ik om daar meer evenwicht in te brengen en meer te overzien dan actief te beleven.”

★ SLECHTE? “Hihi, dat het al eens minder mag zijn en dat de boel eens mag ontploffen.”

★ WENSEN: “Uiteraard wens ik iedereen een goede gezondheid toe, het belangrijkste in het leven. Als je gezond bent kan je alles aan. Het onderwerp gezondheid is mijn passie. Voor diegene die ziek zijn of gezondheidsklachten hebben kan ik alleen maar zeggen dat ze hun aandoening of ziekte eens op een andere manier kunnen bekijken. Dikwijls is het een uitnodiging om je leven een andere wending te geven en dat je je ziekte ziet als een kans om nieuwe keuzes te maken. Geef echter niet op, zoek tot je vindt wat er met je aan de hand is, vergeet dan vooral de emotionele kant niet. Dokters, therapeuten, hulpverleners zijn goede raadgevers, maar tenslotte moet je het zelf doen en is het aan jou om goed voor jezelf zie orgen. Vertrouw op jezelf en je innerlijke intuïtie en kracht.”

✖︎ Je kan nog tot en met zondag 19 januari naar ‘Bart Peeters Deluxe’ gaan kijken en luisteren. En genieten van dat fantastische 500-koppige koor met Wifty Leen erbij! Voor alle info kan je terecht op de website van de Lotto Arena.