Wat Liefde betekent voor Hilde. “Hier komen de antwoorden. Ik heb het vrij ingevuld, misschien soms wel wat afwijkend… hahaha ;-)”

Wat betekent Liefde voor je?

Een Algerijnse vriend, Habib Boudmedmed, keek elke ochtend in de spiegel en zei tegen zichzelf ‘je t’aime’ en zo begon hij aan zijn dag. Ik vond dat van een zo’n ongelofelijke wijsheid, dat ik daar toch even over moest nadenken. Kan dat écht een verschil maken? Hoe moeilijk of makkelijk is dat beeld van me in die spiegel om te aanvaarden en te omhelzen? Dus elke dag kijk ik in de spiegel en zeg ik ‘goedemorgen, ik zie je graag, zene’!  Door jezelf graag te zien, voel je je beter in je vel en straal je dat ook uit. Je kan je omgeving, je partner, je vrienden, je collega’s met je positieve energie meenemen in je vibe! En die positieve kracht krijg je duizend maal terug. Dat is liefde. Try it!

Hoe moeilijk is liefde voor je? 

Ik ben een blij gewild kindje van bij de geboorte. Mijn mama had net een ongeboren kindje verloren, dus was ze superblij met mijn komst. En ik heb dat onbewust gevoeld denk ik, geboren worden in een warm nestje. Misschien maakt dat wel hét verschil. De liefde die je meekrijgt in de moederschoot, de fundi, het zaadje. Maar niet alles gaat natuurlijk vanzelf. Het blijft een uitdaging, een strijd elke dag opnieuw. Hoe groot is je veerkracht bij een afwijzing? Waar haal je de energie bij een teleurstelling om verder te gaan? Je kan helaas geen diploma halen in dé liefde. Maar van mij krijg je onvoorwaardelijke liefde, als je mijn hart raakt. Dat maakt wel, dat afscheid nemen van iemand die je lief hebt, heel moeilijk wordt, natuurlijk.

Wat is je passie? 

In de ’triangular theory of love’, zitten de drie belangrijkste elementen van liefde: passie, intimiteit en engagement (verbondenheid). Verschillende combinaties onderling zijn mogelijk. De één kan niet zonder de andere, maar volmaakt zal het nooit zijn. Maar zonder passie begint de liefde niet. Dat geldt niet enkel voor je relatie, maar ook voor je job/vak, je hobby… Mijn hart gaat bijvoorbeeld sneller kloppen bij een bepaalde connotatie van geur, kleur, muziek, mooie (van hart ;-)) mensen… De gedachte alleen al, om straks het vliegtuig te nemen naar Havana en mijn Cubaanse familie te kunnen omhelzen, maakt me intens blij. Het verlangen te dansen op de zwoele ritmes die je ‘goosebumps’ geven en je ‘dizzy’ maken… ook dat is passie, love!

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou? 

Ja, dé liefde in/van je leven die bestaat! Maar dan in meerdere vormen -en in verschillende periodes van je leven. Zotte verliefdheid die overvloeit in onvoorwaardelijke liefde voor je partner, je kinderen, je huisdieren, je plantjes, muziek… Maar dé liefde kan ook verstikkend worden als je jezelf erin helemaal verliest. Zoals een collega zei: het enige zekere in het leven/liefde is de constante verandering. En als je dat snapt en aanvaardt, kan je er ook makkerlijker mee omgaan: dat dé liefde soms niet blijft bestaan.

Wat is jouw geheim om het te doen slagen? 

Ik probeer elke dag mezelf -en sterk sociaal (emotioneel) bewust te zijn. Te luisteren naar de noden van bv. mijn partner en medelevend te zijn. De gedachten en gevoelens te lezen, te begrijpen en daarop te anticiperen. Niet te vluchten voor problemen, maar deze aan te pakken. Ik durf me kwetsbaar op te stellen en mezelf in vraag te stellen. Zo kunnen we samen genieten en gelukkig zijn met de kleine dagdagelijkse momenten. Bijvoorbeeld in het weekend samen ontbijten en de krant lezen. Of met z’n tweetjes fietsen en onderweg een koffie drinken op één of andere terras. Maar je hoeft ook niet alles samen te doen. Een mooi evenwicht zoeken is de kunst.

Liefde gaat door de maag. Met welk zoets of gerechtje pakken ze je zo in

Liefde gaat inderdaad door de maag. Maar voor mij is dat ook plaatsgebonden. Zo zullen garnaalkroketjes lekkerder smaken in goed gezelschap aan het zeetje in Oostende. En doe mij maar een javannaisgebakje met koffie op een zondag, in de late middag in ons hofke.

Eigen foto’s @Hilde Scheltjens

 

Liefde Hilde

❤️ VOLG MIDLOVE OOK OP FACEBOOK, KLIK OP HET LOGO: