Vraag aan 100 mensen wat Liefde is of wat Liefde betekent en je krijgt 100 visies, 100 ideeën, 100 emoties. We stelden de Midlove-vraagjes aan VALERIE.

Wat betekent Liefde voor je?
Liefde betekent voor mij ‘onvoorwaardelijk geven’ en ‘zonder oordeel’ met anderen in het leven staan. Delen wat ik heb op alle vlakken, het beste geven van mezelf.

Hoe moeilijk is liefde voor je?
Het wordt steeds makkelijker met de jaren. Met meer rust, levenswijsheid en compassie ben ik al goed op weg.

Wat is je passie?
Ik ben geboeid door zoveel dingen: andere mensen leren kennen, lezen, sporten, yoga, pilates, lekker koken en eten, wandelen in de natuur, allerhande cursussen volgen, mediteren, genieten, plezier maken, nieuwe dingen leren,… wat ik het allerliefste doe is mensen inspireren. Of dat nu is door mijn eigen enthousiasme over een gerechtje, een verhaal over iets wat ik heb geleerd, ideetjes om anderen te helpen met iets waar ze mee zitten,… of gewoon iets aanreiken wat iemands visie kan verruimen. Het doet me ongelooflijk veel plezier als anderen iets oppikken en dit als een meerwaarde in hun leven zien.

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou?
Zeker! De concrete invulling/betrachting is uiteraard anders voor iedereen. De ene denkt aan een liefdevolle relatie met een partner – kinderen – vrienden, anderen zien liefde in een religieuze overtuiging, het beoefenen van een vak of sport, in harmonie komen met de natuur, etc… Het mooie is net dat liefde overal te vinden is.

Wat is jouw geheim om het te doen slagen?
Het beste geven van mezelf en een realistisch doel stellen.

Liefde gaat door de maag. Met welk zoets of gerechtje pakken ze je zo in?
Met alle gerechtjes die met liefde gemaakt zijn. Ik kan ontzettend genieten van een groenteschotel met pasgeoogste, verse groenten en een lekker glaasje wijn gevolgd door een chocoladedessertje in het gezelschap van vrienden.

Free Photo by Wifty Valerie Van Bever