Een jonge, knappe bink het verschil tussen seks en de liefde bedrijven horen uitleggen aan een paar jonge, mooie vrouwen, dat was pas interessant. Het was duidelijk, ze vonden hem aantrekkelijk, en hij voelde zich in zijn nopjes met zoveel aandacht. Je zag van ver dat zij ervan droomden om met hem de liefde te bedrijven, terwijl hij enkel aan seks dacht… ;-)

De liefde bedrijven en seks hebben zijn inderdaad twee verschillende belevingen. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn allebei lekker. Niets zo lekker dan goeie seks voor de goeie seks. Maar daarnaast niets zo heerlijk dan intens de liefde bedrijven met iemand waar je meer mee deelt dan enkel lichamelijk genot. En al die lichamelijke en geestelijke hoogtepunten zijn nog gezond ook!

 

Vergeet botox, seks is de beste anti-aging.

 

Een actief seksleven kan bij vijftigers de klok zo’n 10 jaar terugdraaien. Je ziet er langer jong uit als je regelmatig van bil gaat dus.

David Weeks, een Schotse researcher werkzaam als clinical neuropsychologist aan het Royal Edinburgh Hospital, schreef een boek over de effecten van seks op ouder worden: Secrets of the Superyoung. Over hoe het komt dat sommige mensen er 10 jaar jonger uitzien. En dat we dat allemaal kunnen, als we maar veel seks hebben.

51S8XYWJKCL._SY300_

David Weeks volgde gedurende 10 jaar een groep vrouwen en mannen, de meesten tussen 45 en 55 jaar oud. Diegenen die er opvallend jonger uitzagen, soms wel 12 jaar dan hun werkelijke leeftijd, hadden een geanimeerd seksleven. Naast veel bewegen één van de belangrijkste anti-aging activiteiten.

En hoeveel keer moeten we het dan doen?

Wel, eens die kaap van de vijftig voorbij is zo’n drie keer per week ideaal volgens David Weeks. Meer zou geen extra verjongingseffect hebben.

En neen, dit is geen excuus voor casual of buitenechtelijke seks want dat zou het tegenovergestelde effect hebben. Van de spanning en de stress ga je vroegtijdig verouderen! :-)

Dus goeie seks in een goeie relatie werkt het best. Als beide partners het allebei even graag willen. En knuffelen en zoenen en spelen en masseren en strelen en samen in bad helpen ook.

Hier nog een paar redenen om lekker veel te vrijen:

– Seks versterkt je immuunsysteem waardoor je beter beschermd bent tegen infecties.

– Seks  en zoenen houden je huid elastisch en gezond.

– Seks verhoogt je eigenwaarde.

– Seks vermindert stress, tijdens het vrijen komt er oxytocine vrij, een kalmerend hormoon.

– Seks is goed voor je hart en bloedvaten, knuffelen en spelen maken ook oxytocine aan, waarmee je bloeddruk daalt.

– Seks houdt je vagina jong, je zult niet zo gauw last hebben van vaginale problemen na de overgang als je regelmatig seks hebt. Seks is de beste remedie tegen vaginale droogheid.

– Seks helpt je om slank te blijven, hoe meer seks hoe meer calorieën je verbrandt.

– Seks zorgt voor een betere nachtrust, bij een orgasme komen naast oxytocine ook endorfines vrij. Deze gelukshormonen zorgen ervoor dat je je goed voelt en dat je beter kan slapen.

Voila, redenen genoeg om elkaar lief te hebben… Enjoy!

 

Het boek ‘Secrets of the Superyoung’ is te bestellen bij www.amazon.com