In ons boek Midlife Kick staan ook prachtige zwart-wit portretten van 33 bijzondere vrouwen, met hun verhaal. De foto’s werden gemaakt door fotograaf Jean Van Cleemput. Eén van die vrouwen is Jeannine (81), mama van Wifty Hélène Van Herck.

Van een bijzondere mama gesproken, wat een positieve energie, wat een stijl, wat een levenswijsheid, wat een humor, en wat is ze gul met liefde en vriendschap. Yep, we hebben haar gebombardeerd tot Wifty’s muze! ? 

Jeannine: “Ik word elke dag goedgezind wakker. Dankbaar dat ik weer kan deelnemen en meeleven. Het belangrijkste wat ik de voorbije jaren geleerd heb is dat het leven pas echt mooi is als je het kunt delen met anderen. Ik ben wie ik ben, dankzij al die fantastische mensen met wie ik me onderweg verbonden heb. Zij maakten van mij een gelukkige vrouw, een liefhebbende moeder, een prettig gestoorde mammie, een gulle vriendin.

Ja, ik wil heel graag nog heel lang doorgaan. Om die vergrijzing, zoals de jeugd ons tachtigplussers noemt, verder te beleven. Niet met alle tinten grijs, wel met alle kleuren van de regenboog en alle wereldse geurtjes. Cheers, op het leven!”  

   * Uit ‘Midlife Kick, de kracht van het nieuwe ouder worden’ – www.midlifekick.be – Foto: Jean Van Cleemput