snorgids-voor-mannen-van-50

 

Gisteren vond ik tijdens het boeken snuffelen @ conceptstore The List & Co  in Knokke het volgende boekje: Snorgids voor mannen van 50+

Ik dacht dat het over snorren ging, met Movember in aantocht gaan die weer héél actueel & hot worden. Maar niks te snorren. Snor is de naam van de uitgeverij.

Het betreft een handleiding voor mannen die 50 worden. Mifties dus.

Op de achterflap lees ik:

“Is het tijd voor een Abraham in de tuin als je 50 wordt? Echt niet. De 50-er van nu staat midden in het leven, is sexier dan ooit tevoren, doet op alle terreinen nog volop mee en geniet elke dag een beetje meer. Hij kan nog alles, maar hoeft veel minder.”

Voila, dat verkondigen we hier op Wifty al lang.

Speciaal voor onze Mifty vrienden pik ik er een hoofdstukje uit:

GELUKKIGER NA JE 50STE

Niets zo heerlijk als ouder worden

Van oud worden word je gelukkig en minder gestresst, zo is in Amerika na een onderzoek onder vijftigplussers vastgesteld. Deze ouderen hebben minder last van stress, zorgen, woede en verdriet. Het onderzoek is gepubliceerd op de site van Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

VROLIJKER

Je zou denken dat het anders zat. Dat je niet blij wordt van je lichamelijke klachten. Dat je je meer zorgen maakt om je (klein)kinderen en het toenemend aantal familieleden en vrienden dat overlijdt. Dat blijkt enorm mee te vallen. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat vijftigplussers zelfs gelukkiger zijn dan jongere volwassenen.

EMOTIES

De onderzoekers hielden het onderzoek onder ruim 430.000 langgenoten van 50+. En ze ontdekten dat die vijftigplussers duidelijk minder last hebben van negatieve emoties. Vooral stress (-32,2%) en woede (-13,4%) komen duidelijk minder voor. Die emoties zijn het meest terug te vinden onder vroege twintigers, en nemen af naarmate de leeftijd vordert. Vanaf hun vijftigste gaan mensen zich ook minder zorgen maken.

ENQUETE

Geluksgevoelens en plezier komen juist weer meer voor onder vijftigplussers, hoewel het verschil met jongeren hier kleiner is dan bij de negatieve emoties.

[highlight]Persoonlijk vind ik het boekje te serieus, het ziet er leuker uit dan het is. Niets nieuws onder de zon en veel te weinig humor. Maar als extraatje bij het grote verjaardagscadeau voor een jarige Mifty kan het zeker.[/highlight]

Deze quote vond ik wél leuk:

“Vrouwen van 50 zijn zo veel mooier dan vrouwen van 20; zelfverzekerder en sexyer”

Yeah baby! :-)

Snorgids voor mannen van 50+ / Tekst Henny De Vos / Illustraties Sue Doeksen
The List & Co – Zeedijk 756 – 8300 Knokke – http://www.thelistmag.com