MARIANNE (62): “Onlangs heb ik mijn wettelijk pensioen aangevraagd. Hiep, hiep hoera… Toch met gemengde gevoelens. Het is weer een nieuwe fase in mijn leven. Op pensioen? Niet te geloven toch? Ik voel mij nog steeds 18, in mijn hoofd.
Mijn hele actieve beroepsleven was ik Diensthoofd van het operatiekwartier in Klina Brasschaat. Tot mijn vijftigste. Daarna werkte ik voor mijn man die vasculair en thoracaal chirurg is, ik was zijn assistent en instrumentist bij operaties. Nu heb ik een voornamelijk administratieve job in zijn privé praktijk.
Ik heb altijd veel interesses en hobby’s gehad. Kokschool, opleiding als galerist, ik volgde bijna alle opleidingen aan de kunstacademie (schilderen, modeltekenen, multidisciplinair atelier enz..). Ik ben een levenslange kunstaddict. Momenteel volg ik een on-line opleiding architectuur. Niet om gebouwen te ontwerpen maar vooral vanuit kunsthistorisch standpunt. In mijn tuin heb ik een atelier waar ik naar hartelust kan creëren en experimenteren, vooral met mijn kleindochter. Ik ben ook heel geïnteresseerd in fotografie en fashion. Mijn dochter Lise Van Trijp (Bounce Rocks, CULT Antwerpen) is actief in deze sector en op die manier kan ik alles van nabij volgen.
Ik heb veel gereisd, vooral naar niet voor de hand liggende bestemmingen zoals Libië, Mongolië, Marokko, Egypte, Binnenland van Turkije tot Syrië, Vietnam, Thailand, Ijsland, Cuba enz.. Altijd ver weg van de toeristen – off the beaten track – heel vaak met onze eigen jeep die we speciaal hebben laten ombouwen voor verre reizen en rijden in de woestijn. Je ziet, ik had allang last van FOMO voor het woord was uitgevonden. 😘
Wat vind ik leuk aan ouder worden? Het feit dat niets meer moet. Vrijheid-blijheid. Ik vond mijn weg in het leven met veel vallen en opstaan. Ik had het grootste deel van mijn actieve loopbaan een stresserende job waar ik me toch vaak moest bewijzen. Nu hoeft dat niet meer. Ik leef nu zoveel mogelijk in het NU, met een gezonde dosis ‘je m’en foutisme’. Er zijn geen issues meer over uiterlijk en kleding stijl. Ik draag de kleding die ik wil wanneer ik daar zin in heb.
De komst van mijn kleinkind heeft mijn leven een enorme boost gegeven. Ik spendeer zoveel mogelijk tijd met haar, nu het nog kan. Want ik besef dat de tijd die voor mij ligt veel korter is dan de tijd die achter mij ligt. Ik probeer positief in het leven te staan, mij niet te laten meeslepen door negativisme, doemdenkerij en rampscenario’s in deze verwarrende, uitdagende tijd. Als ik val probeer ik toch weer recht te staan, gewoon weer verder gaan, al is het kruipend. Ik bezit helaas geen handleiding van het leven. dus… gewoon blijven gaan is mijn moto.
Vooral geen BUCKETLIST voor mij, dat is weer lijstjes afvinken, en MOETEN. Niets moet meer. Vanaf nu… go with the flow!” ❤️ #abfabwifty
📸 Foto: Marianne met haar kleindochter Bobbi-Lee, door Kinsel Studio, gepubliceerd met haar toestemming.

* Marianne reageerde op onze Wifty Vraagjes. Wil jij ook vertellen waar je nu staat in het leven? Laat het ons weten!