Op de vraag ‘Wat betekent liefde voor je?’ krijg je zovele antwoorden. Single Nancy snakt zoals iedereen naar hetzelfde: een stevige schouder, een brede borst, een rots in de branding, een maatje, delen van oude en nieuwe herinneringen. 

1. Hoe lang ben je single? 
Ik ben al een hele tijd single, mijn langste relatie, met mijn grootste liefde eindigde in 2007.

In 2016 hebben we een poging gedaan om onze relatie nieuw leven in te blazen, maar helaas, geen succes. Ik noem hem nog wel mijn grote liefde, maar dat hoofdstuk in nu wel afgesloten. Voorgoed. Sindsdien buiten een niet te noemen kort avontuurtje niks meer.
Ik word niet meer verliefd, die functie lijkt wel uitgeschakeld bij mij.

2. Happy? OF Not So? 
Nee, ben niet constant ongelukkig maar voel wel een leegte, een gemis. Vooral de lockdowns hebben er zwaar ingehakt. Heb me vaak eenzaam gevoeld, en nog. Dat is geen kwestie van alleen zijn, nee want ik heb best wel veel gezelschap. Maar eenzaamheid gaat dieper.

3. Beschrijf je ideale relatie. 
De ideale relatie? De basis is respect, gelijkwaardigheid en fysieke aantrekking. En een gezonde dosis romantiek niet te verwarren met meligheid. En elkaar de nodige ademruimte gunnen. Echt met iemand samen leven? Misschien wel, maar dan toch in een heel grote woning.

4. Wat zijn je troeven?
Ik ben zelfstandig, loyaal, lief, heb gevoel voor humor en kan goed koken. Wat niet wil zeggen dat ik het dagelijks doe.

5. Waar krijg jij de wubbes van…
De wubbes, die krijg ik van “mansplaining”(*), mensen die zich zonder alcohol niet kunnen amuseren en jaloerse mannen.

Mansplaining: die term komt van de Amerikaanse schrijfster Rebecca Solnit, en is een samentrekking van man en explaining. In haar roemruchte essay Men Explain Things To Me legt zij uit wat er vaak misgaat in de communicatie tussen mannen en vrouwen. Namelijk dat veel mannen ervan uitgaan dat ze verstand hebben van zaken – en de vrouw tegen wie ze praten niet. Zo adviseerde een man Solnit eens op vaderlijke toon dat ze een bepaald Zeer Belangrijk Boek moest lezen. Een boek dat Solnit zelf geschreven had, zo bleek. (Uit Ad.nl)

6. Liefde is… 
Liefde is… voor elkaar kiezen, steeds weer, maar elkaar ook kunnen loslaten op tijd en stond.

Ook zin om jouw verhaal via deze vraagjes te doen? Mail naar wifty@wifty.be en we contacteren je.

Foto @ Nancy

📕 🔥 MUST-READ: www.notsohappysingle.be