Dr. Rudy Proesmans, orthomoleculair arts, is één van de experts in ons boek Midlife KICK. In 2009 verscheen zijn boek ‘Optimaal gezond zonder medicijnen’ voor het eerst. Ondertussen is het boek al aan een 16de druk toe en ligt er een geactualiseerde versie met de allerlaatste wetenschappelijke bevindingen in de boekenwinkels.

Dr. Proesmans: “Nooit lag het geneesmiddelengebruik zo hoog als nu. We gaan er vaak van uit dat we medicijnen moeten nemen om onze gezondheid op peil te houden. In plaats van groenten, fruit, vette vis, volkorenproducten en noten te eten, slikken we cholesterolverlagers, zuurremmers, pijnstillers en antidepressiva. Medicijnen zijn geen oplossing om gezond te worden en te blijven. Onze voeding daarentegen is nog altijd het beste geneesmiddel om ziekten te vermijden maar ook een aantal aandoeningen met succes te behandelen.”


In zijn boek vind je hoofstukken over oa. hormoontherapie, kanker, hart- en vaatziekten, osteoporose, menopauzeklachten, chronische vermoeidheid, depressie, auto-immuunaandoeningen, dementie en ziekte van Alzheimer… En hoe je met natuurlijke en uitgebalanceerde voeding gecombineerd met een oordeelkundig gebruik van voedingssupplementen ziekten kunt vermijden, maar ook een aantal aandoeningen met succes kunt behandelen.


Must read, must eat! ?

Smakelijk!

  • Dr. Rudy Proesmans (1959) is orthomoleculair arts en concentreert zich voornamelijk op cardiovasculaire aandoeningen, complementaire kankertherapie, kankerpreventie en behandeling van chronische vermoeidheid, met een focus op healthy aging. Hij is een veelgevraagd spreker op congressen in binnen- en buitenland. Hij houdt van yoga en sporten en heeft al talrijke Ironmans tot een goed eind gebracht.

Dr. Proesmans is één van de experts in ons boek Midlife KICK bij het hoofdstuk ‘Menopauzedwergen’. Hij reageert daar op de vraag of we nu wel of niet aan de hormonen moeten, naast Prof. Dr. Herman Depypere (Menopauzekliniek UZ Gent en voorzitter van The Belgian Menopauze Society), Dr. Christa Eelen (gynaecologe, gespecialiseerd in menopauzeproblemen) en Dr. Thierry Hertoghe, al jaren bekend als ‘hormonendokter’ en anti-agingspecialist.