“Wifty werd 10 jaar geleden opgericht als reactie op de vooroordelen over vrouwen van vijftig plus. Hoewel we beterschap waarnemen, zijn vrouwen in deze leeftijdsgroep nog steeds een afknapper voor veel marketeers, media, werkgevers, politici, modemakers en macho’s. Alsof we zowel oud als out zijn zodra we vijftig worden. Als voormalige punkers en discokikkers herkenden wij ons absoluut niet in dat beeld. Het is ook doodjammer, want uit studies blijkt dat vijftigers binnenkort de grootste doelgroep zullen zijn. Die groep mag en kan niet genegeerd worden. Wij wilden vrouwen van 50+ samenbrengen en hen een gezicht geven: wie zijn ze écht? Wat houdt hen bezig? En wat kan de wereld van hen leren?”
“Wifty is vandaag de grootste 50+ community in Vlaanderen, met veel fans in Nederland. Online brengen we inspirerende verhalen en waardevolle tips, met veel empathie, een fikse dosis humor en een stevige scheut rock ’n rol. We schrijven zowel over botox als over seks op hoge leeftijd, rouwen en daten na je vijftigste. Taboes gaan we niet uit de weg. En we creëren ook voldoende gelegenheid om elkaar live te ontmoeten op Wifty-events. Zo organiseerden we het allereerste menopauzefeestje ooit in Europa. Door de menopauze uit de taboesfeer te halen en door al feestend te bewijzen dat het leven gewoon verdergaat, voelen vrouwen zich gezien, begrepen en gesterkt. Samen in de overgang, met een ‘Hot Flash’ cocktail in de hand, dat schept een band (lacht).
Veel vijftigplussers zijn, al dan niet met tegenzin, alleen. Vaak zijn ze gescheiden en zijn de kinderen het huis uit. Warm, sociaal contact met gelijkgezinden, met sisters in crime, is meer dan ooit van tel. Ouder worden is zoveel leuker wanneer we de weg samen afleggen. Samen dansen, samen zorgen en dromen delen, samen rimpels en kwaaltjes relativeren, dàt is de allerbeste anti-aging kuur.
Wij Wifty’s zijn de allereerste vijftigplusrolmodellen. Dat is een taak die we op een prettig gestoorde manier erg serieus nemen. We pleiten voor mixed generations op werk- en dansvloer. Wanneer jonge vrouwen anders naar oudere vrouwen kijken, kan er één grote sisterhood ontstaan, los van leeftijdhokjes. Hoe mooi zou dat zijn?” ❤️
📕Uit een reportage over Sisterhood, deze maand in Goed Gevoel magazine! Yep, vrouwen hebben vrouwen nodig om de beste versie van zichzelf te zijn! 🥰 #WeAreWifty
www.goedgevoel.be