Ze zijn er altijd, op elke Wifty Party, op elke Oldskool Belgium party… Danielle en Janik. Een mooi koppel, ze voelen zich duidelijk goed bij elkaar, en het is een plezier om hen samen te zien dansen. Naar aanleiding van de Oldskool/Wifty Valentijns Party’s op vrijdag 14/2 en op zaterdag 15/2 wilden we graag weten hoe ze elkaar hadden leren kennen… ?

DANIELLE: “We zijn in mei 12 jaar samen, ik was 50 toen ik Janik leerde kennen. Hij zag mij voor het eerst zo’n 25 jaar geleden op een legendarisch privéfeestje bij de al even legendarische Jean Jacques, hij verkleed als missionaris en ik verkleed als heks met een bezem. Ik vond trouwens een foto terug waar we toen toevallig allebei stonden te dansen.

25 jaar later maakte Janik de grote stap, hij kwam een praatje maken toen hij me in café den Hopper zag met vrienden. Ik bracht hem die avond thuis en we spraken af om de volgende avond samen te gaan dansen in Cafe d’Anvers, waar DJ Prinz zijn verjaardag vierde. Het was heerlijk om eindelijk met z’n twee te dansen, dat was een soort van jive met een serieuze hoek af. Maar het klikte, en ik dacht, naast deze man wil ik wel wakker worden.

We hebben van dat uitgaan en dansen een wekelijkse gewoonte gemaakt. Het is onze enige sport, en zo komen we veel vrienden tegen op verschillende leuke plekken. We zijn natuurlijk dikwijls de oudste gasten, maar daar trekken we ons niks van aan, als de muziek maar goed is.

Voor we uitgaan, naargelang het weer, kies ik mijn outfit, want we rijden op de moto. We vinden het telkens een feest wanneer we gaan dansen, dus daarom kleden wij ons graag een beetje op. Gek doen in een leuke outfit is veel makkelijker trouwens. Laat de mensen maar roddelen, we leven maar 1 keer.

Blijf bewegen zou ik zeggen. Na mijn rugoperatie zei de kinesist, vooral bewegen! En na mijn knieprothese zei de specialist, vooral blijven bewegen! Dus neem het van mij aan, de beste sport is dansen.

En geef mensen die je tof vindt een compliment, ook al ken je ze niet. Zing, lach, dans, huil en bewonder elkaar. Don’t strike a pose on the dancefloor, move that body!” ❤️


✖︎ Kom mee dansen met Danielle en Janik op vrijdag 14/2 @ Oldskool Valentine Red & Blue en op zaterdag 15/2 @ Oldskool Valentine at Bourla Foyer!