Van Brazilië naar België, hoe is je leven veranderd?

Sinds ik weer in België woon is mijn leven meer dan 100% veranderd. Ik kwam hier een jaar voor corona aan en had er zo’n zin in om er volle bak in te vliegen. In Brazilië was ik de laatste jaren een beetje aan het wegkwijnen. Ik was het meer dan beu om een B&B te runnen, had gebrek aan sociale contacten met inspirerende mensen, was de palmbomen en het immer mooie weer gewoonweg zat. Klinkt raar, maar het was zo.

Ik ben van scratch begonnen en heb de afgelopen drie jaar toch een fijne business opgebouwd waarmee ik teruggekeerd ben naar mijn oude liefde: het stemmenwerk. Terug gaan presenteren bij Radio2 zit er niet in, maar dat ambieer ik ook niet meer. Ik werk vanuit mijn home studio voor verschillende klanten en zet mijn stem in voor lokale radio programma’s, nieuwsberichten, reclamespots, e-learning, documentaires, bedrijfsfilms, telefoonboodschappen, jingles en zo veel meer. 

Ik ben 100% tevreden met mijn leven in mijn vaderland. Heb leuke sociale contacten, doe leuke dingen, korte reisjes, uitjes met vrienden. De enige schaduw over dit alles is mijn Braziliaanse man die niet zo gelukkig is in België en met heel veel heimwee kampt. Blijft hij of keert hij terug, dat is de vraag die eeuwig tussen ons hangt.

Maar we zien het wel, stap voor stap, dag na dag, de toekomst zal het uitwijzen en ondertussen genieten we zoveel mogelijk van elkaar.

Wat zijn de plannen voor de volgende vijf jaar?

Eerlijk? Ik ben nooit een planner geweest. Ik heb altijd van dag tot dag geleefd, ja gezegd op alles wat mij werd aangeboden en voorgesteld. Als ik iets plan, is het op korte termijn. De pandemie heeft me trouwens bevestigd dat dit geen slechte aanpak is, je weet immers toch nooit hoe al die plannen uitdraaien.

Er zijn wel een paar puntjes waar ik naar streef en die zijn

  • Gezond blijven (bewust eten, drinken en bewegen)
  • Zo lang mogelijk mijn job kunnen doen
  • Verhuizen naar een heel leuk appartement met een groot terras
  • Me omringen door mensen waar ik echt om geef en die echt om mij geven
  • Zo positief mogelijk naar alles kijken
  • Mijn huis in Brazilië verkopen (liefst zo snel mogelijk)
  • Genieten van de kleine dingen van het leven.

 

Wat is jouw geheim om gezond en gelukkig ouder te worden?

Dat antwoord zit al een beetje verstopt in mijn plannen voor de volgende vijf jaar. 

De afgelopen vijf maanden sport ik dagelijks: om de andere dag intensief in de sportschool, de andere dagen gewoon thuis op de crosstrainer. Ik voel me altijd enorm goed gezind en vol energie na een half uurtje of een uurtje bewegen.

Ik doe elke verplaatsing, indien mogelijk, op de niet-elektrische fiets of te voet. 

Gelijk met het sporten heb ik ook mijn mindset veranderd qua voeding. Ik woog zo’n 10 kilo teveel naar mijn gevoel en was ook helemaal niet fit.

Dat is heel geleidelijk gegaan. In de eerste plaats ben ik bewust gaan eten, dus even nadenken voor je iets in je mond stopt, dan besef je pas hoe snel je overschotjes of dat laatste koekje of dat overgebleven handje chips naar binnen werkt. Daar ben ik dus mee gestopt. Daarna ben ik ook echt gaan letten op vooral groenten eten en rauwkost en alleen nog kip en vis. Vlees at ik al bijna nooit, dat lust ik niet zo. Af en toe eens een goed pak frieten of een spaghetti, maar dat is nu eerder uitzondering dan drie keer per week ☺

Ondertussen weeg ik 7 kg lichter en voel ik me super. Ik pas ook weer in heel leuke jurkjes wat toch wel meegenomen was deze heerlijke zomer. Ik doe er geen moeite meer voor, het is gewoon een way of life geworden. Mijn laatste bloedonderzoek gaf me uitstekende waarden, dus ik denk dat ik op de goede weg ben. 

Ik hoop zo gewoon verder te kunnen gaan, ook wanneer het straks koud wordt en de rijke en vette stoofschotels staan te lonken.

Welke wijze raad heb je voor jonge mensen?

Raad geven aan jonge mensen? Misschien ben ik daar niet de juiste persoon voor. Ik weet zelf nog altijd niet wat ik later wil worden… ☺ ☺

Maar ik zou zeggen: volg je dromen, doe wat je graag wil doen, zeg ja tegen wat je aangeboden wordt, lukt het niet, komt er wel weer iets anders. En stop met altijd te kiezen voor “zekerheden” want die bestaan niet in het leven.
LEEF!

Wifty is… ?

Wifty is de fantastische uitvinding van twee geweldige vrouwen Hélène en Ann, die zich niet aangesproken voelden tot het aanbod destijds naar vrouwen van boven de 50. Ze herkenden zich niet in het profiel, vonden het oudbollig en niet meer van deze tijd. Gelijk hadden ze! Door Wifty zijn heel veel vrouwen met problemen om oud te worden, zich jonger gaan voelen. Ze hebben geleerd dat ze wél nog meetellen en nog heel veel kunnen doen, op 50 op 60, op 70 enz.

🔥 Wil je Toos horen en haar contacteren voor het betere stemwerk? Ga dan naar haar website: www.klaptoos.be daar vind je alle gegevens. Check ook haar YouTube kanaal.