Wifty Susan woont in Shanghai, samen met haar man Kerry, die na hun driejarige expat-opdracht bij Evonik Cooperation in Antwerpen koos om een nieuw bedrijf te leiden dat werd opgericht onder de ‘Evonik-paraplu’, nu Roehm genoemd in Shanghai, China. We leerden Susan kennen toen ze in Antwerpen woonde, ze volgde ook schilderles op de kunstacademie en was samen met haar vriendinnen regelmatig te gast op onze Wifty party’s en events. Heerlijke vrouw.

Met heel de heisa rond het Corona virus liet ze via Facebook weten dat alles OK was met hen, als reactie op de vele bezorgde berichten die ze kreeg.

SUSAN: “Bedankt voor jullie bezorgdheid, het gaat goed met ons. We moeten wel twee weken in quarantaine blijven. Dat wil zeggen dat Kerry van thuis uit werkt en dat we ons thuis moeten bezighouden. We hebben twee grote parken aan elke kant van onze compound, en we hebben een prachtige Japanse tuin waar we kunnen gaan wandelen en lopen. Ik schilder veel en Kerry heeft zijn arm al bezeerd door elke dag yoga met me te doen, haha. Ja, zo’n situatie verplicht je om stil te staan en na te denken over hoe je ermee omgaat. We dragen mondmaskers als we buiten ons appartement gaan, onze boodschappen worden aan huis geleverd en we wassen alles grondig. Hier in Shanghai zijn er vandaag 291 bevestigde gevallen van de 28 miljoen mensen (om het in perspectief te plaatsen). De sterfgevallen waar u over hoort, bevinden zich meestal in de oorspronkelijke provincie van Hubei vanwege een tekort aan voorraden en personeel. We voelen ons veilig waar we zijn en iedereen op ons terrein en op het werk van Kerry houden rekening met de situatie en treffen voorbereidingen voor onverwachte resultaten nadat de quarantaine voorbij is en iedereen weer aan het werk gaat.”

Susan is naast echtgenote, moeder, grootmoeder en kunstenaar een gecertificeerde yoga-instructeur voor volwassenen en kinderen. 
SUSAN: “Mijn hart is vol… Ik heb een schat van een echtgenoot, die ik negen jaar na de dood van mijn eerste echtgenoot heb ontmoet. Ik had nooit gedacht dat ik als meisje uit de zuidelijke Verenigde Staten over de hele wereld zou wonen en reizen. En al zeker niet dat in ik China zou gaan wonen. Mijn leven was de afgelopen 7 jaar als een doos pralines, je weet nooit wat je gaat krijgen. ;-) Ik ben zo dankbaar dat ik zoveel fantastische vrienden heb ontmoet tijdens mijn drie jaar in Antwerpen, ik voelde me er heel snel thuis.”
 
Susan was twee jaar lang vice-president van de American Women’s Club Antwerpen (AWCA), dat gaf haar de mogelijkheid om haar stempel te drukken op verschillende gebieden. Gedurende haar tijd in Antwerpen opende de AWCA twee nieuwe borstlounges in twee verschillende ziekenhuizen, en ruimte waar de patiënten na het harde verdict even tot rust kunnen komen of kunnen praten met anderen. Susan doneerde schilderijen om te helpen bij de financiering van beide lounges. Eén schilderij hangt in het Middelheimziekenhuis en het andere is gekocht door Le Zoute Zoen voor hun restaurant. Susan maakte ook deel uit van een online veiling, artist-fightingcancer.com, om wereldwijd geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker bij kinderen.
 
SUSAN: “Als gepensioneerde lerares en een niet-werkende echtgenote van een expat, gaf het me meerdere mogelijkheden om twee van mijn passies te verkennen, kunst en yoga. Ik was drie jaar lang student aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, waar ik me toelegde op het leren van nieuwe technieken en stijlen tijdens het verkennen van kunst van enkele van de oude Nederlandse meesters. Antwerpen heeft een rijke kunstgeschiedenis! Ik kon me ook meer verdiepen in yoga en werd gecertificeerd yoga instructor voor volwassenen en kinderen. Als voormalig docent vind ik yoga een geweldige manier voor kinderen om met stress en angst in de wereld van vandaag om te gaan. Ik begon zelf pas met yoga toen ik eind 40 was en het maakte een enorm verschil in hoe ik me voelde en hoe ik met het dagelijkse leven omging. Yoga kan voor zoveel volwassenen transformerend zijn, je moet het een kans geven. Het is een levensstijl die je geest, lichaam en ziel dient. Omdat ik dit jaar 60 word, het ‘Jaar van de Rat’, kies ik ervoor om gracieus ouder te worden, in alle gemoedsrust en met het volste vertrouwen in wie ik ben. 
Veel knuffels uit Shanghai!”
⚫️ Wil je de tekst in het Engels lezen? ►►► https://www.wifty.be/susan-59-lives-ins-shangai/