In China komt het leven stilletjes aan terug op gang. Wifty Susan woont samen met haar man in Shanghai, we vroegen haar een update en tips na hun quarantaine.

✖︎ SUSAN: “Hey iedereen, ik hoop dat het goed gaat met jullie. Hier in Shanghai gaat alles terug naar normaal. Restaurants, winkels, kappers, kleine café’s en bars gaan geleidelijk aan terug open. Fitnesscentra en grote brasserie’s zullen als laatste heropend worden.

Mondmaskers zijn nog steeds verplicht in het openbaar, en overal waar je binnengaat controleren ze je temperatuur en moet je je groene gezondheidscode tonen.

Mijn tips: bewegen, sporten, gezond eten… en besteed niet te veel tijd aan het nieuws. Gebruik deze tijd om dingen te doen die je had uitgesteld, doe-het-zelf-projecten, en probeer elke dag wat vreugde te vinden in de dingen die je doet. Stel mini-doelen en werk ernaar toe, controleer ouderen om te zien of ze iets nodig hebben, blijf zoveel mogelijk thuis, gebruik je gezond verstand en hou je aan de voorgeschreven veiligheidsregels als je de deur uit gaat.

Hier in Shanghai werd alles bezorgd, eten, benodigdheden… we kwamen nooit iets te kort. De bezorgers tijdens de quarantainetijd waren geweldig, ze werden overladen met tips en geschenken.

Wij hebben hier een dikke drie weken in quarantaine gezeten, maar Shanghai zelf sloot alles en iedereen af, dus kwamen we nooit boven 323 gevallen, totdat buitenlanders het virus via vluchten binnenbrachten. Nu hebben ze bij aankomst een uitgebreid checksysteem en laten ze niemand met mogelijke symptomen door.

Ik maak me zorgen voor de rest van de wereld. Landen en steden hebben veel te lang gewacht met de lockdown en kijk wat er gebeurt… De meeste landen zouden nooit kunnen doen wat China deed zonder opstand van zijn burgers.

Ik denk aan jullie en bid voor jullie, stay safe, blijf thuis, blijf waakzaam…

Veel knuffels uit Shanghai!”