blog_MG_2588

Sinds vorig jaar werken Wifties Wally, Carry, Enna en ik samen met  w what (een onderzoekend kunstencentrum) in hartje Brussel om samen ‘iets’ te doen, ‘iets’ uit te werken rond de relatie tussen benen, broeken, gender en pose. Euhm… WAT? Jaja, WAT! 

We hebben een aantal zaterdagen van 11 – 15u samen dingen gedaan onder subtiele begeleiding van het  wwhat-team met Jonas en Herman en kunstfotografe Malou Swinnen.

We werden uit onze comfortzones gehaald om over dingen na te denken die zo alledaags zijn dat je het niet meer beseft. Vrouwen en broeken. Waarom? Wat willen ze hiermee onderstrepen?  Sexappeal, comfort, gemak, fashionaddicts…. Vrouwen dragen met alle gemak een broek, maar mannen dragen geen rokken tenzij ze transgender zijn.

Stel bij jezelf eens die vraag: waarom draag jij een broek? Hoe zie jij daar je benen in? Loop je anders in die of die broek?  

We verloren dikwijls ‘den draad’ maar het wwhat-team trok ons subtiel door die twijfels. En nu we terugkijken, zien we dat we knappe dingen hebben gerealiseerd: zowel het fotografische, het performatieve én de video zijn 3 tastbare sporen die we voor de afronding willen samen brengen.

Wat gaan we nog doen? 
– een nieuwe video waarin drie / vier mensen gelijktijdig performen. Op die manier worden de verschillende verhouding tot benen, broeken, gender en pose zichtbaar in één beeld.
een ‘tentoonstelling’ waarbij onder meer die video wordt gepresenteerd met de oorspronkelijke stoelen. Als een uitnodiging aan het toekomstige publiek om eenzelfde beweging te maken. 
– tegelijk zouden er foto’s worden gemaakt. Fotografische registraties. Deze foto’s representeren de blik van de fotograaf,  haar / zijn manier van kijken.
– een magazine: als op de laatste dag iedereen tussendoor nog foto’s maakt dan kunnen we naderhand een magazine presenteren.

Mooi toch?!

Bekijk hieronder een selectie van de foto’s van onze ‘performances’ bij wwhat.org

De uiterst knappe video’s integreren we pas na het afronden van dit project op Wifty.be.

Als je je op het einde van de dag vraagt:” WAT? Wat is dat? Wat is de bedoeling?” … dan is dit het allerbeste bewijs dat we goed bezig zijn ;-)

blog_MG_0872

blog_MG_0880

blog_MG_0936

blog_MG_0980

blog_MG_2474

blog_MG_2490

blog_MG_2515

1400x1040_MG_0963

blog_MG_2543

blog_MG_2577

blog_MG_9702

blog_MG_9758

blog_MG_9825

blog_MG_9882

blog_MG_9900

 blog_MG_9946