Schermafdruk 2015-03-09 19.59.42
Herinner je je onze oproep nog:  kunstminded Wifties gezocht om mee te werken aan een creatief project?  Al snel reageerden tal van Wifties tot een hard core overbleef met : Wally, Monica, Carry, Enna, Brigitte, Barbara en Britt. 

Place to be en tevens de ‘aanvragers’ van het project is het wwhat-team in hartje Brussel.

Afgelopen zaterdag gaven we voor een tweede keer rendez-vous bij wwhat. Hoho, om wifties op eenzelfde moment bij elkaar te krijgen, is het verdomd hard puzzelen met agenda’s. Maar zolang er een harde kern actief blijft, gaat dit project landen. Zeker weten.

Wwhat is een kleine en hyperactieve vzw gevestigd op spitting distance van het Zuidstation in Brussel en staan onder toezicht van de Boudewijnstichting. Het zijn geen eendagsvliegen zijn die zomaar arty-farty uit hun nek zitten te lullen.

Het wwhat-team zocht wifties  om ‘iets’ te creëren rond BROEKEN -BENEN-GENDER.

Je moet weten dat wwhat- directeur Herman Labro een indrukwekkende collectie van designerbroeken heeft. Heel diep in de coulissen ben ik eens mogen gaan aaien over een Raf SimonsHelmut Lang, een Van Beirendonck, Dirk Van Saene, Ann De Meulemeester, Martin MargielaJill SanderDries Van Noten, Branquinho, Yoshi Yamomoto, Comme des Garçons, enzovoort enzoverder.

Zijn collectie telt +/- 100 stuks! Je gelooft je ogen niet wat die man heeft verzameld. Mode zit overduidelijk in zijn kunst-DNA. Hij heeft ook projecten gerealiseerd die in het Modemuseum van Hasselt zijn geland. En het is oprecht de bedoeling dat ook dit Broeken-Benen-Gender-project op die plek landt.

Het team van curator Kenneth Ramaekers is trouwens komen kijken en is erg nieuwsgierig. Nu loopt er en tentoonstelling rond Paul Smith.

Paul Smith, move over, wifties are coming ;-)!

We zullen nog enkele keren samenkomen om ‘iets’ uit te werken met behulp van het wwhat-team. Ondertussen is er een gesloten blog op tumblr gecreëerd waarop we onze ideeën en beelden kunnen droppen, wisselen we boeken en andere foto’s uit. Putten we uit onze kunstervaringen en andere bagage. We hebben er ferm goesting in.

De Wifty-kaartjes hebben al een eigen plekje gekregen in het ‘kunstenkabinet’ van wwhat (zie foto).

Wordt vervolgd.

Via deze weg wil ik dan ook heel erg Jonas, Herman, Wally, Monica, Carry, Enna, Barbara, Brigitte alvast bedanken voor hun enthousiasme en ook voor de koffiekoeken, heerlijke mandarijntjes, koffie en water. Dat is wwhat ten voeten uit.

 

(@Ann)

Schermafdruk 2015-03-09 19.56.44