Screenshot 2014-06-15 22.19.29Op de vraag ‘ … en wat zijn jouw plannen voor de zondag?’ antwoord ik eens geregeld zonder enige gêne  ‘Niks. Jij?’.  Sommigen kijken als een gestoken wesp. Anderen knikken van ‘ja’.

Zou het kunnen dat  ‘niks doen‘ het nieuwe taboe is? Ik vind dat je af en toe gewoon eens moet kunnen stilstaan en genieten van het moment. ZON-dag wordt dan RUST– dag. Een dag waar niets moet of hoeft. En vandaag is zo’n dagje geweest. Bijna verleden tijd. ’s Morgens opstaan. De terrasdeur naar de tuin wagenwijd openschuiven. De zon en geluidjes binnen laten. De hond buiten laten. Mijn bakje yoghurt klaarmaken en zitten op de tuinbank en  100 % niets doen. Zà-lig. Tenminste als je onrustige genen je dat toelaten. Mijn genen heb ik doorheen de jaren getraind.

En even na de middag naar Brussel cruisen. Voor een lazy afternoon. Op het Katharinaplein is er ambiance. Beetje jazz, beetje crooner, beetje Glenn Miller.
Op het terras aan CC De Markten met een dagsoepje en een fris wijntje is deze zondag  weer geslaagd in lekker niks doen.

Kan jij lekker niks doen? Of voel je je nog schuldig?