〈 WIFTY BACK TO THE FUTURE 〉 Wat heeft 2020 jou geleerd? En wat heeft 2021 voor jou in petto? JEANNINE viert vandaag haar 84ste verjaardag, met audiënties en champagne op het strand, dat uitbundig feest volgt later. Ze reageerde op onze Wifty vraagjes.

JEANNINE: “Weer een jaar ouder, en mijn overleden man fluistert: ‘Je bent nog altijd dat wonder van een vrouw.’ Want leven wilde ik altijd al anders dan gewoon. Zo ook 2020, het begon zo heel blij, ik wist al dat ik alles en nog meer zou doen, er was dat ‘godzijdank’ gezonde gevoel, alles zat er mooi aan te komen. Ik voelde me jonger dan m’n cijfer en ik was echt op zoek naar overwachte gebeurtenissen, want ik wou laten zien aan m’n kinderen, m’n kleinkinderen en aan mezelf, dat ik met overmoedige lef probeerde te schitteren, om zo die wereldse vrouw te blijven die ik altijd al was. Maar plots was er dat virus en ik moest braaf en gemaskerd mijn glimlach bedekken. En dat lukte. Alleen wilde ik zo graag en nog zoveel leven, dat ging soms niet zo goed. Dus at ik mijn kilo’s zwarte chocolade en keek ik naar de foto’s van toen en toen. Ik genoot van de mooie fragmenten, de bezoekjes op het strand, de bloemen voor de deur. De afstand was groot, maar de liefde was groter. Zo was 2020 nog een vrij gelukkigmakend jaar waar ik heel dankbaar voor ben.

Nu ga ik geduldig ondernemend door, ik bel elke dag met m’n geliefden en ben gul met graag zien. Ik maak van mezelf en van elke dag de mooiste versie en ik blijf voor m’n dromen leven, want het leven is wat je er zelf van maakt. Ik wandel veel, dan spring ik even binnen in de kerk, om stoute gedachten af te schudden en dankbaar te zijn voor het nu. Ik ga de keuzes die ik in m’n leven maakte overleven en uitbuiten, met veel liefde en vriendschap tonen aan m’n kinderen en kleinkinderen dat ik alles aankan. Ik draag hen altijd in mij. Ik hoop dit jaar terug te kunnen reizen, om te beginnen wil ik graag terug naar de Ardennen, omdat ik daar zomaar plots de liefde van mijn leven moest afgeven, daar stierf mijn man, en alles in mij met hem. Alles wat daarna kwam was tonen aan hem dat het lukte om te overleven. En voor hem zal ik ook dit jaar verder bouwen aan nog meer mooie herinneringen, met heel veel zwarte chocolade!”