Conclusie Wifty Talk over gewicht: we willen vooral genieten en ons niet meer druk maken over een maatje meer of minder. Zolang we maar gezond zijn, emotioneel én lichamelijk…

Op dit ogenblik is 42 procent van de Belgische vrouwen te dik. Van de Belgische mannen zouden binnen 15 jaar ongeveer 7 op de 10 personen te zwaar wegen. Volgens dat WHO onderzoek zal Europa tegen 2030 te kampen hebben met een enorme obesitasepidemie, 89 % van alle vrouwen vanaf 18 jaar zullen een BMI hebben van meer dan 25. Dat wil zeggen dat de Belgische vrouwen dan de dikste van Europa zullen zijn. Wifties?!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op een gezellige en boeiende Wifty Talk vorige week donderdag bespraken we dit nieuws. We hadden het over die extra kilo’s die er vanaf een jaar of 40 bijkomen en over de kilo’s die we cadeau krijgen tijdens de menopauze. En hoe we die best kwijt geraken zonder onszelf te verliezen. Want geef toe, we willen vooral genieten en ons niet meer druk maken over een maatje meer of minder. Zolang we maar gezond zijn, emotioneel én lichamelijk…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij waren vooral onder de indruk van het verhaal van Nicole Wellens (dat kon je een jaar geleden al op Wifty lezen). Nicole was onze gast donderdagavond, ze vertelde over haar jonge jaren als fotomodel en hoe ze van maatje 36 naar maat 52 ging. Ze zocht naar de oorzaak en besefte dat emo-eten de reden was van haar grote gewichtstoename.

Eten vanwege emotionele redenen is één van de grootste dikmakers en de belangrijkste oorzaak voor de sterke toename van het aantal mensen met overgewicht. Streng dieet en meer bewegen is dus niet voldoende, gedragstherapie zou voor de grootste groep noodzakelijk zijn.

Ondertussen raakte Nicole 43 kilo kwijt met het PronoKal dieet en werkte ze aan de oorzaak van dat overeten zodat ze niet meer in haar oude eetgedrag vervalt. Knap!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kim Tampère, diëtiste bij PronoKal, sprak over de verwachtingen en de resultaten van het welbekende proteïnedieet. Of dat wonderdieet echt zo snel werkt en of iedereen geschikt is voor zo’n dieet? En of het inderdaad je levenskwaliteit verhoogd. We kregen ook in primeur te horen dat chefkok Roger Van Damme een reeks nieuwe gerechten voor PronoKal uitwerkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het werd een gezellige avond op weer een schitterende Wifty locatie: KOFFIE CR, een degustatiebar met de lekkerste koffie, cava, sapjes en taartjes op het Zuid in Antwerpen. Dat afvallen was voor later toch?! ;-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bedankt Sabine voor je gastvrijheid, bedankt Nicole en Kim voor jullie bijdrage, bedankt alle aanwezige wifties voor jullie enthousiasme. Tot een volgende Wifty Talk!

Het verhaal van Nicole Wellens kan je hier lezen: https://www.wifty.be/43-kilo-kwijt-met-pronokal-dieet/

Met al je vragen over het PronoKal dieet kan je terecht bij diëtiste Kim: kim.t@pronokal.com

PronoKal: http://www.pronokal.com/ben/

helene@wifty.be