‘Of witte mode iets is voor onze leeftijd,’ hoorde ik haar stilletjes vragen. Hallo!?

Daar gaan we weer, denk ik. Wat is dat toch om zoveel onzekerheden te hebben op het vlak van mode, in dit geval witte mode,  zodra je 50/55-plus bent gepasseerd.

Mijn trucje? Kijken naar àndere vrouwen vanaf 45 en zien hoe mooi ze zijn en me door hen laten inspireren en je eigen stijlgevoel volgen. De spiegel vertelt je heus wel of je er als een kerstboom uitziet of … om op te eten.

We pretenderen zeker niet dat we Anna Wintour (67) zijn maar als zij zonder een haarsprietje te verleggen een witte jurk aantrekt, dan wij ook.

Wit kan, absoluut. Het is de droogkuis (en rekeningen) waarmee je rekening moet houden.

De enige modewet hieromtrent is: witte (linnen) broeken kunnen NIET waar je zo los op de strings & things kijkt. Ook geldig voor mannen. Er durft iets te passeren die pijn doen aan de ogen en goede smaak.

In de lente-zomer collecties zit veel wit. Heel veel wit. Het is dus en kwestie van het resultaat stijlvol te houden en precies te combineren met accessoires.

Vrouwen in wit hebben een je-ne-sais-quoi. Ze huppelen wat meer, het wervelt, het oogt stijlvol, mysterieus.

Wit? Ja. Want waar is die wet dat deze kleur alleen bedoeld is voor jonge meisjes?

Wit? Neen dus in het geval van witte (linnen) broeken die een inkijk geven op strings en andere intimiteiten.

Wat betekent witte mode, witte kleding voor modegoeroe Jani?

Op de vraag “Wat wil je ’s zomers écht niet meer zien op straat?” krijg je van modegoeroe Jani Kazaltzis zeker dit antwoord: ‘Voor vrouwen: witte linnen broeken met daaronder een rode string. Het lijkt wel alsof die twee samen horen. Verschrikkelijk. Eén raad? Als je in de zomer iets draagt wat doorzichtig is, doe dan geen felgekleurde onderbroek aan. Het woord zegt het: ondergoed. Dat draag je ónder iets. Dat hoef je niet te tonen.”

Wit-wit? Perfect. En zeker met een kleuraccentje. Zoals op het voorbeeldoutfitje uit de SS collectie van Narciso Rodriguez. Combineer met een vestje, felle sierspeld, kleurige schoenen, aparte handtas,… perfect.

Wit-zwart? Zoals de Tour de France, een klassieker.

Wit in de zomer!

ann@wifty.be