Eindelijk! From Deewee, de nieuwe Soulwax-plaat is vanaf vandaag te koop. David (41) en Stephen (46) Dewaele hebben 12 jaar gewacht om nieuw werk uit te brengen. Niet dat de broers Dewaele stilgezeten hebben, er waren shows, soundscapes, 2ManyDJs, er was Radio Soulwax en de film ‘Belgica’ enz..

Dewee is een shortcut naar Dewaele, een Australische vriend die hun namen moeilijk kon uitspreken noemde hen gewoon de Dewees.

Waarom we van de Deewees houden?

In de eerste plaats voor hun creatieve hoogstandjes, twee knappe broers die originele, knetterende dingen doen, zich van niemand iets aantrekken en meesterwerkjes afleveren. Tja, dat laat ons niet koud. Hun eerste Soulwax plaat kwam trouwens uit in 1996, toen gingen we nog regelmatig dansen!

In de tweede plaats omdat we van hun vader houden, de enige echte ZAKI, hippe radio-DJ uit onze jeugd. Disc jockey of dee jay, daar werd toen nog voluit voor gegaan. Zaki begon midden jaren ’60 met plaatjes draaien en werd zo de allereerste Vlaamse disc jockey, de nr 1 dj op de radio, in clubs en op televisie. Een paar jaar later ging hij samen met Mike Verdrengh op pad met de eerste drive in show. David en Stephen groeiden op tussen Zaki’s enorme platencollectie en erfden zijn liefde voor muziek. 

Wifty Weetjes: Zaki werd gisteren 72 jaar. Hij draait nog altijd plaatjes en was al een paar keer headliner op onze Wifty Parties.

Zaki is terecht fier op zijn zonen, hij wordt vaak omschreven als ‘de vader van’.

Wel, wij draaien dat met veel respect om, voor ons blijven de Dewees ‘de zoons van’! ;-)

 

DJ Zaki op Wifty Party n°1 en Wifty Party n°3

helene@wifty.be