Leen Steyaert tijdens haar Tedx Talk over ‘Oerritme’

Wat een leuke, interessante & wifty avond was het, onze TEDxWomen@Flanders!

Heel het plaatje paste, toffe  en interessante vrouwen, gezellige babbels, heerlijke soep en pralines en een locatie om u tegen te zeggen. Och wat zou ik graag in het Happaert Huis willen wonen!

Ik had een gevulde werkdag en moest op tijd op het TEDxWomen event zijn die donderdag 5 december.

Het waaide enorm en ik dacht ik moet hier zeker op tijd vertrekken want ik moest nog langs de uitgeverij rijden om de folders op te pikken van mijn nieuw boek ‘Leef en eet volgens je oerritme’ dat in februari 2014 verschijnt.

Met een kapsel helemaal in de war  kwam ik in  het prachtige Huis Happaert binnen dat een mierennest was van vinnige vrouwen die alles klaarstoomden om de dames op te vangen die stilaan binnen kwamen.

Ik werd opgevangen door Carolina van TEDxWomen@Flanders en kreeg een sublieme slaapkamer tot mijn beschikking waar ik met de andere speakers een leuke babbel had. Met Diane Broeckhoven een Belgische auteur met niets dan bestsellers en met Ana een Spaanse dame die voor de Europese commissie  werkt en die haar werk kan combineren met haar gezin dat niet minder dan acht kids telt, wauw!

Ik moest zelf de spits afbijten en mocht de eerst talk doen over oerritme. Ik heb de gewoonte om nogal lang uit te wijden maar Hélène had me de dag ervoor nog gemaild dat ik slechts 9 minuten tijd had om mijn ding te zeggen! Ik lette zodanig op mijn innerlijk tijdsbesef  om zeker kort en bondig te zijn en had mijn woordje al gedaan na 7 minuten tot mijn grote verbazing! Hahaha!

De avond was zo snel voorbij, zoveel leuke maar ook emotionele talks zoals dat van Liesbeth Dillen die haar persoonlijk verhaalde deelde met ons. Iedereen hield de adem in en was gepakt door de wijze waarop deze sterke vrouw omging met de dingen die haar waren overkomen.

De avond werd afgesloten met een rechtstreekse verbinding van TED in San Fransisco. De energie stroomde en iedereen was in the flow. Enkele vrouwen vertelden me dat ze voelden dat zo een avond het verschil kan maken en dat sisterhood heel sterk te voelen was. We hadden zo een beetje het gevoel dat we met deze energie iets konden en moesten doen voor vrouwen die nog steeds onderdrukt worden in de wereld of die geveld worden door ziekten.

De meeste van ons gingen naar huis met een roze kerstbal waarvan de opbrengst integraal ging naar Pink Ribon. De start naar meer initiatieven om vrouwen te steunen.

Een super mooie avond die nog lang in de herinnering zal blijven!

Thanks  Hélène en Ann!

Foto: Niko Caignie