Schermafdruk 2014-08-12 09.38.33Wifty Brigitte (57) is een pittige single. Ze is tandtechnicus van opleiding en leidt al jaren enthousiaste en ambitieuze tandtechniekers met succes op. Tijdens dit interviewtje passeerde een van haar oud-studenten. Dat ze op handen gedragen wordt, bleek ook nu weer.

Een maand geleden is een dierbare jeugdvriend plots overleden. Haar enige zus is ernstig ziek. Maar haar  optimisme countert de zwarte wolken.  ‘Ik heb precies een klik gemaakt. Je moet zaken kunnen loslaten. Anders ga je onderuit.’

1) Wat vond jij leuk aan 50 worden?
50 worden? Daar had ik niks problemen mee. Ook niet met 30 of 40 worden. Het komt erbij. Je kan dat beter accepteren.  Ik sta te laconiek in het leven om daar één seconde mijn slaap voor te laten.

2) Wat vond je minder leuk aan 50+ te zijn? 
Haha, dat het allemaal niet meer zo rap gaat met bepaalde dingen. Hier en daar steekt een zeurend pijntje op. Niet teveel aandacht aan besteden, is mijn motto. In de zomermaanden sport ik graag en meer. Dan bruis ik van de energie. Minstens 50 minuten per dag.  Ik heb mijn vaste toer: hometrainer, crosstrainer, buikspieroefeningen. Lopen doe ik niet meer. Dat bleek té belastend voor mijn knieën. Zweten tijdens het sporten geeft me niet. Ik trek nog het liefst een t-shirt aan waarin ik ZIE dat ik  ferm gezweet heb. En dan douchen. Heerlijk!

‘Een facial gymnastiek
doe ik dagelijks.
Combineer dat met
een goede gezichtscrème
en je strààlt.’

En vergeet facial gymnastiek niet. Dat doe ik dagelijks. Wie weet een leuk Wifty AbFab idee? Om dit andere wifties aan te leren haha. En het kan over-àl! In de auto. Thuis bij het poetsen. In ‘t begin is het wennen aan die rare gekke bekken trekken. Dan moet je de oefeningen minutieus volgen. Nu gaat het vanzelf. En ik zie heel goed als ik het bijvoorbeeld enkele dagen niet gedaan heb hoor. Combineer dat met een goede gezichtscrème en je strààlt.

3. Wat vind je van de uitspraak ’50 is het nieuwe 30′? 
Je staat er inderdaad méér dan op je 30. 50-ers kleden zich nog hip en plezant. No way dat ik bijvoorbeeld me ga mispakken aan comfortabele grijzemuiskleding. Soms denk ik wel eens :’ Dit kan niet meer Brigitte. Dit is té!‘ Gelukkig is mode leuk genoeg voor ons. Maar ik vraag, neen, ik EIS van mijn vriendinnen dat ze me eerlijk zeggen als het erover is. Ik wil mezelf beschermen tegen modeflaters. Een kort winterjurkje gaat nog. De truc met de panty’s hé. Maar een (te) kort zomerjurkje laat ik steeds vaker hangen. Tenzij er een zoompje bijkomt of alleen gedragen wordt op de plage van een vakantiebestemming.

4) Wat wil je nog verwezenlijken voor je 60?
Sinds mijn 50ste droomde ik ervan. Vorig jaar was het zover. Een coup de foudre op … de cabrio waar ik nu mee rondrij. Ik wilde het mezelf al zolang cadeau doen. Wat een boost!
En een lieve, toffe man mag eens langs mijn deur passeren ;-). Een maatje quoi.

“Maak van 50 worden
zo geen probleem.”

5. Welke raad heb jij voor aankomende 50-ers? 
Maak van dat cijfer zo geen probleem. Je kan er toch niets aan doen. Ofwel omarm je het ofwel verzet je je ertegen. Kies je voor het laatste dan word je  ongelukkig.  En dat is het zeker niet waard.

Net toen we klonken op deze leuke babbel, schoot haar nog iets te binnen. ‘Weet je waar ik me wél zorgen om maak? Pensioenleeftijd! Dat vind ik véél erger. Ik begin stilaan een fin de carrière te zien.