Er is een overaanbod aan reclames en iedereen claimt de beste of de gezondste te zijn. Perfect gephotoshopte gezichten die ons een anti-aging crème aansmeren? Hey, daar trappen we niet in! Geef ons maar authentieke verhalen van Wifties, we laten ons graag inspireren door hun ervaringen. Wat zijn hun dagelijkse rituelen? Welke crèmes en supplementen gebruiken zij? Hoe pakken zij de ongemakken van het ouder worden aan? Hormonen ja of nee? En wat eten ze om zich goed te voelen? Yep, we kunnen nog heel wat leren van elkaar!

Deze keer nodigden we onze Wifty Queen uit om haar dagelijkse gewoontes met ons te delen. In maart 2014 verkozen we Toet tot Wifty Queen. Ze beantwoordde aan alles waar een Wifty voor staat: inspirerend, wijs, goedlachs, prettig gestoord, eigenzinnig én heel fier om 50+ te zijn. Omdat we ons geen betere ambassadrice kunnen voorstellen bombardeerden we haar tot Wifty Queen Forever.

TOET: “Mijn oorspronkelijke naam is Christine Koevoets maar omdat ik thuis als nakomertje in een gezin van 3 dochters ben geboren, was ik voor mijn ouders het dessertje, het toetje, vandaar de bijnaam Toet. Ik pluk elke dag en ben een enorme levensgenieter. Het leven is niet altijd top en gemakkelijk maar ik probeer er elke dag met veel enthousiasme tegenaan te gaan. Ik hou enorm van wandelen, tennissen, Kringloop winkels afschuimen, brocante en rommelmarktjes en Acryl schilderen op doek.

Daar ik voor mijn werk 3x per week in het buitenand zit zijn mijn rituelen vooral praktisch.

OCHTEND

’s Ochtends bij het ontwaken neem ik eerst 1 à 2 lekkere tasjes koffie en een sigaretje. Tja, ik ben nog steeds een verstokte roker (groot minpunt, hihi). Daar ik tijdens de werkweek heel vroeg op moet, neem ik een heerlijke douche met de zalige gel van Rituals waarna ik mijn gezicht met een Nivea dagcrème insmeer en mijn lichaam met de immer zalig ruikende lichaamscrème van Rituals (mijn voetjes met een zachte voetcrème).
Dit alles laat ik eerst intrekken terwijl mijn woefie Micky (een hipper kinetische Jack Rusell) zijn maaltijd krijgt. Daarna gebeuren de “restauratie” werken (lees make-up), en dan een klein half uurtje wandeling met Micky.
Ik neem altijd enkele boterhammen met kaas of gerookte ham mee om tijdens de lange rit (3 u.) te eten. Ontbijten zo vroeg kan ik niet goed.

Ik heb nog nooit voedingssupplementen of hormonen genomen.

MIDDAG

Tijdens de lunch eet ik een slaatje of de restant boterhammetjes van mijn ontbijt. En opnieuw een wandeling met Micky (woefie gaat namelijk mee naar het werk in het buitenland).

AVOND

’s Avonds probeer ik een gezonde maaltijd te nemen met niet te veel werk, maar als ik op hotel ben eet ik eigenlijk een “zonde” maaltijd nl. biefstuk met frietjes, met uiteraard mayonaise, en een slaatje met 1 à 2 glaasjes witte wijn. En als afsluiter een tasje koffie en wederom een wandeling.

Daarna ontschmink ik mijn gelaat grondig met een olie van Mac, en soms doe ik een nachtcrème van Nivea aan (maar in de zomer vind ik nachtcrème niet aangenaam).

Tevens scrub ik mijn gelaat en lichaam 1 x per week.

Ik heb heel mijn leven tennis gespeeld en doe dat nog steeds met volle overtuiging, alhoewel de snelheid met de jaren afneemt. Spijtig door mijn beroepsactiviteit, kan ik nu minder spelen, maar ik probeer nog altijd regelmatig een balletje te slaan. In de zomer is dat interclub competitie en tijdens de wintermaanden wintercomptetie op overdekte banen in Kontich.

Ik ben dus niet het voorbeeld van vele goede gewoontes, maar ik probeer er toch een evenwicht in te vinden, en vooral te genieten van het leven!”

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar jouw dagelijkse rituelen. Wil je die met ons delen om andere vrouwen te inspireren? Stuur dan een mailtje naar wifty@wifty.be met vermelding: Wifty Dagelijkse Rituelen.