De flirtskills zijn waarschijnlijk wat ‘roestig’ geworden en moeten opnieuw geactiveerd worden.  Nieuwe kanalen zoals online dating sites en apps hebben hun eigen wetmatigheden en sterktes.

Wie na een lange relatie opnieuw op zoek gaat naar een nieuwe partner moet zich soms in de ogen wrijven. Chris Verlinden, directeur Parship: ‘Online daten is leuk en spannend maar we kunnen ons best voorstellen dat je met vragen zit zoals HOE jezelf presenteren op een datingsite?’

Veel mensen vinden het moeilijk om iets over zichzelf te schrijven. Vaak houden ze de tekst bij de rubriek ‘Ik over mezelf’ te kort en te simpel. Dat is een gemiste kans. Wie een goed doordachte en originele tekst heeft, valt meer op en heeft zeker een streepje voor. Vraag hulp aan je vrienden en vriendinnen. Laat hen iets vertellen over jou. En met onderstaande tips helpen wijs je op weg.

1.  Speel jezelf in de kijker

Wie geen aandacht besteedt aan de zelfbeschrijving zal ook minder berichten ontvangen. Dat staat buiten kijf.  Het is immers wel de bedoeling dat een potentiële partner jou uit die lijst met partnervoorstellen vist. Speel jezelf in de kijker. Je hoeft uiteraard niet je hele leven te vertellen. Alle kruit niet ineens verschieten. Intiemere thema’s bewaar je beter tot een later stadium.

2.  Geen ‘mooipraterij’! Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf

Jezelf de hemel inprijzen en/of je mooier voordoen dan je bent?  Of juist zo eerlijk zijn dat je meteen al je problemen en issues op tafel smijt? NIET DOEN. Presenteer jezelf op een natuurlijke manier. Forceer niets. Het heeft geen zin om de dingen mooier voor te stellen dan ze eigenlijk zijn. Bovendien val je zo door de mand tijdens de eerste ontmoeting.

Te negatief zijn is ook af te raden. Wie wil er nu op date met iemand die niet positief in het leven staat? Wie zich niet goed in haar vel voelt, wacht beter even met zichzelf te omschrijven tot je je wat beter voelt. Probeer jezelf door een positieve bril te bekijken. Vraag desnoods een goede vriend/vriendin om je hierbij te helpen.

3.  Originaliteit wint bijna altijd

Probeer origineel uit de hoek te komen. Jij bent echt niet de enige die graag uit eten gaat, of houdt van leuke reizen. Wie van fotografie houdt of positief in het leven staat kan dat ook anders formuleren.

Uitdrukkingen als :

“Lekker wit wijntje op een terrasje in de Provence, dat kan mij bekoren”

“Een lange tafel, vrienden, lekker eten, leuke gesprekken,…meer moet dat niet zijn.”

“Zonder mijn camera ga ik de deur niet uit”

“Ik zie de zon al voor de regenbui helemaal is verdwenen”

Voel je het effect? Iets anders formuleren is soms genoeg. Door concrete dingen aan te halen maak je de tekst persoonlijker en op slag ook origineler. Je toont dat je verder denkt dan het evidente en het zal je onderscheiden van de algemene beschrijvingen van andere singles.

4.  Geef je profiel een gezicht. Durf jezelf ook te tonen hoe je bent.

  • Kies een portretfoto als profielfoto
  • Foto’s van te grote afstand genomen, zijn te vermijden. Je moet herkenbaar blijven. Op de hoofdfoto moet je gezicht goed zichtbaar zijn. Vakantiefoto’s of foto’s waarop je je hobby beoefent gebruik je als tweede of derde foto.
  • Kies een foto waarbij je in de camera kijkt. Oogcontact!
  • Oude foto’s zijn not done. Een foto mag max. 1 jaar oud zijn. Het is de bedoeling dat je een juist en actueel beeld geeft van jezelf.
  • Plaats foto’s waarop jij alleen staat.
  • Vermommingen…. Neen!  Ja ook die nieuwe coole zonnebril of leuke hoed. We blijven recht in de ogen kijken.
  • Op de foto met je huisdier? Liever niet. Niemand zit daar op te wachten. (Is wel schitterend praatmateriaal tijdens eerste date)
  • Let op de achtergrond. Maak een foto in een omgeving die bij jou past. Een achtergrond kan al veel vertellen over jou. Neem TIJD voor je foto.
  • Een glimlach werkt altijd. Een foto waarop iemand lacht, spreekt meer aan. Let er wel op dat het een echte glimlach is. Geen fake ‘cheese’ voor de foto. Ook de ogen moeten lachen.

5.  Denk aan je potentiële partner

Durf kritisch naar je profiel te kijken. Plaats je in de schoenen van een potentiële partner. Een rubriekje als ‘Wat mijn partner over mij moet weten’ is ideaal om onderwerpen ter sprake te brengen die je relevant vindt (bv huisdier, kinderen, wonen in stad of op het platteland,….). Je kan hier bepaalde zaken benadrukken die je ontzettend belangrijk vindt. 

 Succes!

 

PARSHIP is een relatiesite die zich onderscheidt door haar integere, serieuze en betrouwbare werkwijze. De wetenschappelijke persoonlijkheidstest die door Parship gehanteerd wordt, zorgt ervoor dat op zeer zorgvuldige wijze ‘matches’ tussen de juiste personen tot stand komen. Deze datingsite bestaat in 15 landen, waaronder België.

www.parship.be

Free Photo: Pexels.com