Opnieuw gaan daten na 50. Hoe pak je dat nu het best aan? We vroegen het aan Chris Verlinden, dé experte van Parship, de nummer 1 datingsite in de Benelux. Voortdurend doen ze onderzoeken naar hoe en waarom van gebruikers op datingapps.  

Wat zijn de uitdagingen: uiteraard verloopt dat proces anders dan toen je twintig of dertig was. Je komt immers alles behalve onbeslagen op het ijs. Alleen de manier waarop is verschillend. Waar we vroeger vooral face2face mensen ontmoetten heeft het online op zoek gaan naar een partner veel meer aan belang gewonnen.

Niet alleen de manier waarop we daten maar ook jijzelf bent anders. De 50plus single komt met zijn/haar ervaringen en verwachtingen. Jij weet veel beter wat je wil, maar dit heeft ook een keerzijde. De valkuil in deze is ook het veeleisend zijn. Het te strikt aan regeltjes/wishlist vasthouden tijdens het daten. Wij weten uit ervaring dat hoe meer singles zich chill openstellen en zich laten verrassen door wat er op zich afkomt, des te groter het plezier en succesvoller de dates.

Welke uren/dagen zijn het best om te daten: we krijgen regelmatig de vraag of er dagen in de week, momenten op de dag, maanden in het jaar zijn die het interessanter zijn om online in contact te komen met andere singles.

Er zijn geen echte vuistregels voor. ‘Dé succesformule bestaat niet’.  We weten dat de periode rond de feestdagen klassiek een piek in inschrijvingen geeft. Op zondagavond mag de single gemiddeld ook actiever zijn. Maar of dit alles echt zoveel verschil maakt valt te betwijfelen. Voortgaan op gemiddelden is niet altijd aangwezen. Een single van 25 is ook online geen single 35 met kinderen of een single van 50+. Die gedragen zich anders, hebben andere uitdagingen en verwachtingen wat relaties betreft en dat straalt ook af op het tijdstip waarop ze actief zijn.

We weten uit ervaring, door feedback van leden en onderzoek dat het niet zozeer het tijdstip of de ‘WANNEER’ is dat de grootste impact heeft op succesvolle communicatie/contacten met ander singles maar de ‘HOE’. De manier waarop men communiceert.

Een magische formule bestaat niet, dat is voor iedereen verschillend. Zeg nu zelf…

Wie zich goed voelt, er zin in heeft, stuurt toch leukere berichten dan iemand die zich minder goed voelt.  En…dat is niet per se op een vaste dag of een welbepaald uur.

Een aantal vuistregels om het daten voor iedereen leuker te maken: Wij hebben dat bij Parship samengevat onder de Healthy dating aanpak

  • Parship onderzoek heeft uitgewezen dat 63% van de singles zich stoort aan onpersoonlijke berichten. Stuur unieke berichten. Zoek naar leuke aanknopingspunten in het profiel van de single waarmee je in contact wil komen. De kans is groot dat je een leuke reactie terugkrijgt. En….de conversatie is begonnen.
  • 37% knapt echt af op bewerkte beelden Bewerkte foto’s hebben echt geen grotere kans op succes. Ga voor mooi naturel. Laat zien we je echt bent. Daar kan geen filter tegenop.
  • Wees mild voor jezelf maar ook voor de ander. Ok een spelfout is niet leuk, maar om daar nu een date van te laten afhangen is soms te ver gezocht. Misschien is je date een betere spreker dan schrijver.
  • Wees niet ongeduldig  als je niet onmiddellijk antwoord krijgt op je bericht, en voel je ook niet verplicht om onmiddellijk te antwoorden.(Te lang wachten is ook geen optie)
  • Het is best ok om meerdere ijzers in het vuur te hebben, maar teveel kan ook trop zijn. Soms is het beter om 1 persoon echt beter te leren kennen en sowieso wanneer het serieuzer wordt heeft de single het liefst dat het exclusief wordt.
  • Wat leuk is in het begin kan het na een tijdje niet meer zijn, dan is beleefd een punt achter het contact zetten een must. Parship onderzoek wees uit dat 25 % als eens te maken had met ‘Ghosting’. (Ghosting is het afkappen van de communicatie zonder boe of ba. Dit willen we zelf niet meemaken en doen we dan best zelf ook niet.)
  • Onderzoek leert ons dat 61% van de singles zich ergert  als een afspraak meerdere keren wordt uitgesteld. Spreek snel af, ontmoet elkaar in het echt. Lukt dat door omstandigheden niet, hebben we nog altijd Video date.
  • Connectie ipv perfectie: er zal altijd iemand zijn die nog beter bij je past. Het is daarom belangrijk om ook naar andere zaken te kijken. Wil die andere ook hetzelfde, staat die open voor commitment. Heeft die andere persoon een gezonde kijk op daten. Wil die persoon perspectief. Probeer verder te kijken dan die leuke foto’s, laat de liefde niet afhangen van de kledingstijl, lengte of gewicht van een persoon, laat ook intenties meespelen.  Mocht het toch niet klikken met de match, neem dan op een hoffelijke manier afscheid.

 

LET’s DATE HAPPYPARSHIP

Chris Verlinden – Vice President BE/Lux Parship Group.

Daten na 50 Chris Verlinden