Schermafdruk 2016-07-19 11.27.19
“Hoe meer contacten je online legt, hoe sneller je successen boekt,” adviseert Chris Verlinden (directeur Parship). 50/55+ vrouwen gaan het best relatieshoppen bij leeftijdsgenoten maar trek de zoekradius breder: ga zéker piepen bij jongeren (nvdr: het doet deugd dat die jonge mannen kicken op oudere en rijpere vrouwen ;-))  én vergeet zeker niet de 60/65+ mannen. 

Het is heel normaal dat je onzeker bent. Dat geldt voor iedereen trouwens. Je hebt dan -eindelijk- een datingaccount aangemaakt, het profiel is zorgvuldig ingevuld, persoonlijkheidstesten zijn afgerond…. wat nu? CONNECTIES MAKEN! HOE MEER, HOE LIEVER ! 

Een contactverzoek schrijven of erop reageren, is altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Chris : “We horen het regelmatig ‘Wat moet ik nu schrijven?’ of ‘Ik wil wel origineel overkomen, maar niet te onnozel’.

10 concrete tips om deze stap vlotter en makkelijker te maken

Tip 1: Wees persoonlijk

Laat uit je berichten een stukje persoonlijke interesse blijken. Zoek op deze manier aansluiting met iets wat die andere in zijn of haar profiel schrijft. Dat is altijd een leuke binnenkomer en je zult merken dat het gesprek ook op deze manier gemakkelijker op gang komt. Als je merkt dat iemand bijvoorbeeld van citytrips houdt, kun je op verschillende manieren reageren: “ Ik zie dat je van citytrips houdt, ik ook.” Maar het kan ook anders,  maak het interactiever, vraag naar zijn favoriete stad en waarom. Je zal merken dat je met dergelijke open vragen de conversatie veel sneller op gang trekt. In een vervolg stuk kun je dan iets over jezelf prijs geven.

Tip 2: Kort is goed

Ellenlange verhalen kunnen afschrikken. Schrijf in je eerste contactverzoek dan ook niet je hele levensverhaal. Hou het kort en bondig. Je wil immers niet overkomen als iemand die te graag over zichzelf praat. De uitgebreide info komt later wel. 

Tip 3: Kies een leuke aanhef

‘Hallo onbekende!’, ‘Beste muziekliefhebber,’ ‘Hé dog-lover!’…   Dat zet meteen een leuke en persoonlijke toon. Wees creatief, berichten zonder aanhef worden over het algemeen minder gewaardeerd.

Tip 4: U of jij ?

Ga hier op je gevoel af. We leven in de 21ste eeuw. Het is géén sollicitatiegesprek maar wees in het begin niet té familiair. 

Tip 5: Vertel iets nieuws over jezelf

In jouw profiel kunnen mensen al zien wat jouw hobby’s zijn of wat voor werk je doet. Herhaal dat niet klakkeloos maar geef wat nieuwe, extra informatie. Bijvoorbeeld wat voor dromen en ambities je hebt. Of ga iets dieper in op een van jouw hobby’s.

Tip 6: Waarom schrijf je naar hem of haar?

‘Je stond in mijn lijst met partnervoorstellen of ik zag je profiel  en ben onder de indruk. Zullen we elkaar eens ontmoeten?’ Met een dergelijk bericht geef je niet duidelijk aan waarom je geïnteresseerd bent. Gebruik de informatie uit zijn of haar profiel. Bijvoorbeeld dat je het leuk vindt dat hij/zij ook zo sportief is, of dat je zo geïnteresseerd bent in zijn/haar vakgebied.

Tip 7: Stel vragen!

Interesse tonen doe je door vragen te stellen. Zo maak je het voor de ander makkelijker om te antwoorden. Stel, je ziet in het profiel dat iemand graag leest, dan brengt een simpele vraag als ‘Wat is je lievelingsboek?’ of ‘Geef me jouw top 5 van het jaar’ het gesprek goed op gang. En doe vervolgens iets met die informatie. Lees iets uit die top 5 of geef jouw tips op basis van zijn lijst.

Tip 8: Gebruik spreektaal

Zorg uiteraard dat je netjes en verzorgd schrijft, maar hou het informeel. Maak een ‘babbeltje’ alsof je op een feestje bent. Vertel wat je opviel in het nieuws, (zonder meteen de zware politeke items op tafel te leggen) of iets opvallends dat je die dag meemaakte.

Tip 9: Laat elkaar even anoniem blijven

Een contactverzoek ontvangen vindt iedereen leuk en spannend. Maar veel mensen waarderen in de eerste chatfase een stukje anonimiteit. Geef niet meteen je telefoonnummer of e-mailadres, en vraag er ook niet om. Dit kan afschrikken. Win eerst rustig elkaars vertrouwen door geïnteresseerde berichten uit te wisselen. Jij bepaalt aan wie en wannneer je jouw gegevens meedeelt.

Tip 10: Laat een foto van jezelf zien

Als je al een tijdje met elkaar schrijft, is het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van elkaar. Ook letterlijk. Onthul die foto (s) maar.  Zorg er wel voor dat je een enthousiaste foto uitkiest. Geen kille pasfoto of een al te serieus portret, maar bijvoorbeeld een leuke herinnering, of een moment waarop jij je hobby uitoefent. En het belangrijkste: LACH, want dat maakt élke mens zoveel mooier én aantrekkelijker

Succes! #parship

Goesting om eraan te beginnen? Schrijf je hier op Parship in.
ann@wifty.be