1. Leer een muziekinstrument spelen, zodat je met een paar andere Wifties een geweldige vrouwenband kunt oprichten. (Wie spreekt er nu nog over meidenbands…. The Wild Wifties!)

2. Wees meer jezelf en minder je selfie.

3. Ga voor je droomjob. Zeker nu je 50+ bent. Je weet waar je goed in bent en wat je graag doet. Go for it!

4. Meer met de motor rijden. Achterop of koop er zelf één. Bij voorkeur een Ducati (dat heerlijke geluid tussen je benen!).

5. Dump je partner als hij je niet meer aan het lachen brengt en vind een beter exemplaar. Je bent de 50 voorbij, de kinderen zijn het huis uit, waarom zou je bij grumpy old man blijven? Er zijn een massa single mannen omtrent 50 die stuk voor stuk weten hoe het NIET moet en die verlangen naar een vrouw die van het leven wil genieten. Met al je ervaring is verliefd worden na je 50ste leuker dan ooit!

6. Doe vrijwilligerswerk. Check in je buurt waar je kan helpen, het is goed om met eigen ogen te zien en te voelen wie je hulp kan gebruiken.

7. Stop met naar idiote televisieprogramma’s te kijken. Je bent 50+ en met wat geluk heb je nog 10 à 15 actieve jaren zonder klachten. Ga je die doorbrengen voor televisie? Help neen!

8. Kom dansen op de enige echte Wifty Party! Binnenkort hopen we er terug aan te beginnen. Meer nieuws volgt snel!

9. Meer seks. En daar mag zeker en vast een slippertje tussen zitten met een jongere bink die gek is op MILFS. EN DIE GEK IS OP WILFS (Wifties I (‘d) Like to Fuck), hahaha. En vrij veilig! Zwanger worden zal niet meer lukken (alhoewel, er zijn van die verhalen…) maar soa’s oplopen kan natuurlijk wél.

10. Hou van je vriendinnen en maak véél plezier samen. Vriendinnen zijn de smaakmakers van je leven. Zeker de vriendinnen waarmee je je puberteit hebt doorstaan en die nu samen met jou door de menopauze gaan.

11. Zeg wat je denkt.

12. Neem de trap in plaats van de lift. Dat is goed voor je conditie én voor je billen. Daarnaast werken kleine ruimtes vapeurs in de hand. Daarom mogen vrouwen in de menopauze de toiletdeur laten openstaan. Zeg dat Wifty het gezegd heeft.

13. Maak een lijstje met alle plekken die je nog wil zien en plan ze in. Open een aparte rekening voor je reisbudget en word een Wifty wereldreiziger.

14. Adopteer een huisdier. Ga naar een asiel in je buurt en maak plaats voor zowel een Lady als een Tramp.

15. Verbreek een record. Dat hoeft geen wereldrecord te zijn, hahaha. Zwem meer, fiets verder, dans langer, kus intenser, lach harder, eet meer zwarte chocolade….

16. Blijf kind of vind het kind in jezelf terug. Je rol als verzorgende mama die het goede voorbeeld geeft is zo goed als afgelopen. Veel speelplezier!

17. Breng andere mensen aan het lachen. Niets zo leuk dan lachende gezichten om je heen.

18. Verwen jezelf, je verdient het.

19. Zeg nooit meer dat je het druk, druk, druk hebt. Laat je niet meer opjutten door niets of niemand. Het is niet goed voor je Wifty hart én voor je relaties. Druk, druk, druk is geschrapt uit het Wifty woordenboek!

20. Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.

21. Flirt dat de stukken eraf vliegen.

22. Breng meer tijd door met mensen die écht belangrijk voor je zijn. Wifties verliezen geen tijd aan mensen die hen een slecht gevoel geven.

23. Kom op voor jezelf, voor de wereld, voor de kansarmen, voor vrouwen in de menopauze, voor alle Wifties! Het is niet omdat je 50+ bent dat je de strijd tegen onrechtvaardigheden moet opgeven. Integendeel!

24. Vecht voor meer werkgelegenheid voor 50 plussers. En durf zelfs zelfstandig/freelance aan de slag te gaan. Eindelijk je eigen baas, je eigen uren én het werk waar jij in uitblinkt. Laat die youngsters die denken dat ze het beter weten een poepje ruiken. Ze kunnen niet zonder jou!

25. Stop met zeuren en klagen over onbenulligheden en wees dankbaar dat je de 50 gehaald hebt.

26. Say it loud: “I’m Wifty and I’m proud!”

27. Vind jezelf opnieuw uit. Als je niet gelukkig bent, in je relatie, op je werk, met jezelf… durf dan voor drastische veranderingen te kiezen. Geloof ons, alles is nog mogelijk!

28. Ga vaker naar de kapper en probeer eens een totaal andere snit en een andere kleur. Verras jezelf in de spiegel!

29. Maak ook je leven kleurrijker en kleuriger. Onze grootmoeders kozen voor grijs en zwart eens ze de 50 voorbij waren en baden elke avond tot God. Wifties kiezen voor kleurige Ab Fab outfits en bidden elke avond tot George Clooney, hahaha! OMG werd het woord van het jaar in de Dikke Van Dale. Wij Wifties weten dat dat staat voor Oh My George! ;-)

30. Doe meer onverwachte dingen. Niet alles moet op voorhand afgesproken worden. Anticipeer op de dingen rondom jou.

31. Geef geld aan daklozen, bedelaars en straatmuzikanten. Maar maak ook een praatje met hen. Zij zijn heel blij met je geld maar nog blijer met jouw aandacht.

32. Kleur je lippen en lach veel. Dat heeft een ontwapenend effect op iedereen.

33. Schrijf je in op Wifty én op onze Wifty fanpagina op Facebook en blijf ons volgen, er staan heel wat bijzondere dingen op onze agenda voor 2015!

34. Als je vaak voor je computer zit, voor je werk of om Wifty te lezen, kies dan eens voor een staan-bureau: een hoge tafel waaraan je rechtstaand kan werken. Zitten is écht zo slecht voor je ouder wordende lichaam en voor je bloedsomloop.

35. Bewegen, bewegen, bewegen staat met stip in het Wifty woordenboek. Zwemmen, fietsen, wandelen, dansen, lopen, yoga, gezichtsgymnastiek, met de hond wandelen, met blote voeten door de zee slenteren. Move your ass!

36. Hormonen, ja of neen? Luister naar je lichaam en wees nieuwsgierig. Stel zoveel mogelijk vragen aan je dokter, gynaecoloog, vriendinnen én aan Wifty’s menopauzeconsulente Leen Steyaert via wifty@wifty.be –  Zij is er voor jullie!

37. Schaam je niet voor die menopauze. Praat erover met je vriendinnen, je partner, met ons. Gedeelde smart is halve smart! En stuur ons een mailtje > wifty@wifty.be < en vertel jouw menopauze ervaringen. We publiceren graag herkenbare verhalen waar andere Wifties veel aan hebben.

38. Stuur ons zomaar een mailtje, om te vertellen wat jij zo Wiftilicious vindt aan jezelf. En aan ons! ;-)

39. Kus meer.

40. Help elkaar waar je kan en geef alles wat je niet nodig hebt weg. Belangeloos delen staat ook in het vet gedrukt in het Wifty woordenboek.

41. Ga vaker naar de karaoke en zing al je lievelingsliedjes. Ik weet het, het is zalig om luidop in de auto mee te kwelen, maar op een podium staan met een microfoon in de hand en “Staying Alive” van de Bee Gees zingen? Dat is helemaal geweldig.

42. Dans door je huis en laat je volledig gaan. Beeld je in dat je Madonna bent en voel je sexy. Geen stress, er is niemand die je ziet!

43. Hou van je lichaam zoals het is, zeker nu je in de menopauze zit. Wees fier op je rimpels, borsten, buikje, billen en verwen regelmatig je vagina met heerlijke olietjes en speelgoedjes.

44. Maak gewone dingen bijzonder. Doe elke dag iets anders dan je gewoon bent. Draag iets wat je normaal alleen maar bij speciale gelegenheden draagt. Ga langs een andere weg naar je werk. Slaap aan de andere kant van het bed. En stel niets uit voor feestelijke momenten. Draag die prachtige diamanten oorbellen om naar de tandarts te gaan, doe elke dag je mooiste lingerie aan en spoel die heerlijke macarons van La Durée weg met de beste champagne.

45. De meeste goede voornemens zijn heel egoïstisch en hebben als doel: Me, myself and I. Er is echt niets mis met het verbeteren van jezelf, maar kijk verder dan je navel. Plan regelmatig een leuke dag voor iemand anders. Dat kunnen kleine dingen zijn zoals gul zijn met complimenten tot het doneren van bloed of het sponsoren van een kind in nood. Weten dat je een verschil kan maken voor iemand anders stimuleert je eigen geluksgevoel.

46. Wees dankbaar en gelukkig met wat je hebt en wil niet altijd meer, meer, meer.

47. Accepteer de dingen die je niet kunt veranderen en maak je druk over de dingen die je wél kunt veranderen. En doe er dan alles aan om ze effectief te veranderen. Reageer, kom op straat, teken petities. Het is nooit te laat om je stem te laten horen!

48. Kleur buiten de lijntjes, dat is zoveel leuker. Doe waar je zin in hebt wanneer je daar zin in hebt. Er zijn geen wetten en regels voor Wifties.

49. Wandel door het leven zonder naar je smartphone te staren. De wereld is best interessant als je de tijd neemt om rond te kijken. Stop je smartphone ver weg of laat hem thuis. Wandel rond met opgeheven hoofd en geniet van de vogels en knipoog naar die knappe man die naar je kijkt.

50. Wees blij en vooral fier dat je Wifty bent! The best is yet to come!