Schermafdruk 2015-05-03 16.15.50
Hoe vaak doe jij hét
? Haal je  2.3 x/per week nog, zoals in je jonge jaren? Heb je het ooit die frequentie gehaald in combinatie met baan en kinderen (-> meervoudsvorm). Vanaf 2 kinderen dacht ik dat mijn leven nooit meer normaal zou worden. Hoe ik daar ooit ben doorgeraakt, ik weet het niet meer.

Onderstaand artikeltje deed me glimlachen. Tijd om het te delen op deze webstek.

Commentaren? Akkoord of nonsense, laat van je horen ;-) 

(Ter info: ik ga volledig akkoord met punt 6, 7 en 8.)

1. Kilo’s erbij? Dat gaat vooral richting boobs uit.
(Na mijn 40 ging het van B naar cup C. Er hoeft niets meer bij te komen dankuwel.)

2. Na je 50 worden niet alleen oren en neus groter, maar naar het schijnt ook de vrouwelijke zones.
(Sorry, wat een nonsense. Ik heb niets gevonden down under)

3. In je fifties neem je de orgasmes op gelijk welke manier ze komen
Geef toe dat mensen erg competitief zijn op ’t vlak van orgasmes, alsof perse de Mount Everest moet overwonnen worden. Haalde je de top of raakte je maar tot basiskamp? Zuurstof nodig?  Stijgijzers? Een sherpa? Of raakte je blootvoets op de top en las je tegelijkertijd de laatste roman van Aspe?
Orgasmes liggen soms zo diep verstopt. Komen ze, prima. Komen ze niet, ook goed. IK HEB NIETS MEER TE BEWIJZEN, mensen!

4. Na 50 is seks zonder gevaren. Heerlijk toch! Beter nog, het houdt ons jong én langer in leven.
Risico om nog moeder te worden, is er niet echt. Tenzij je Annie Leibovitz heet en op je 52 nog bevalt van een dochter krijgt.  De kans dat we aan een hartfalen bezwijken is groter dan aan een SOA.

Op onze leeftijd is seks goed. Het is een prima ontstresser. Het verhoogt onze weerstand en verlaagt het risico op kanker. Onze huid straalt.

Ben je gelovig en is seks een zonde, dan ga ik met plezier naar het vagevuur of de hel en dank ik God maandelijks dat ik nog met plezier ‘gepakt’ word.

 Schermafdruk 2015-05-03 16.14.395. 50+? Probeer af en toe iets nieuws om je seksleven te boosten!
Wifty guest Ann Cuyvers van De Erotische Verbeelding weet er alles over. Bij haar klienteel telt ze veel koppels van 50+ die op zoek gaan naar iets spicy. Dat kan een intieme gel tot een speeltje. Just saying.

Of lekker en ongestoord vrijen in de monovolume, mobile home of camper. ‘s Nachts. Zicht op water, in je tuin, in een bos. Fantasie mensen!

En stel dat de politie met een pillamp in je auto schijnt, dan ontdekken ze een stomend koppel van middelbare leeftijd dat zich eens goed laat gaan. Toch?

6. Op onze leeftijd mag er volop gefantaseerd worden.
Seks doe je hoogstwaarschijnlijk met iemand die je vertrouwt en die je al langer kent. Maar leve de ‘ingebeelde’ lover(s) met alles erop en eraan.

7. Na 50 is seks grappig
Op jonge leeftijd was seks doodserieus. Net geen eindexamenstress.  Het was ook zo heel erg Melrose Place. Alles moest juist zitten. Buik, borsten, geen okselharen, geen haar op benen en tenen, frisse mond en lekker ruiken down under in de schaamstreek. Overal moest het geuren naar vergeet-me-nietjes. Per ongeluk die comfortabele,  grote slip aan? Help. Vaginale geluidjes? Ter plekke willen sterven.

Djeezus, alles was zoooo hard gericht op presteren. Vermoeiend!

Al opgevallen dat jij en je partner nu meer lachen met stommiteiten in bed? Ja? Gelukkig maar. Alles verloopt normaal.

8. Tot slot, stap naakt in bed. Met een beetje geluk …
Osteoporose, cataract, een of twee hernia’s, rugpijn, te dik, te dun, flebitis, hoge of lage bloeddruk… we hebben iets van dit alles. We gaan naar bed om te slapen. Maar er is nog zoiets als het De Huwelijks Timer. Hoog tijd om de routine te doorbreken. Tijd voor een massage. Heerlijk. Alles op je af laten komen.

Hoe intiem zijn zachte handen op de huid van je lover, partner, maatje? Vel tegen vel.

Zijn handen volgen alle rondingen van een lichaam dat hij door en door kent. Er zijn  (terug) heupen, dijen, buik, borsten.

Ik besta. En.Dit.Is.Sexy.

 

Bron: naar Shannon Bradley-Colleary via HufPost 50
Foto:  film It’s Complicated met Meryl Streep en Alec Baldwin.

Schermafdruk 2015-05-03 16.18.35

 

 

 

 

 

 

(@Ann )