Eén van onze belangrijkste missies met Wifty: échte verhalen delen. Om andere vrouwen te inspireren, om meer inzichten te krijgen, of gewoon om te lezen uit nieuwsgierigheid. Vorige week kregen we deze leuke e-mail + feel good foto van Sabine (50), die we graag met jullie delen.

Beste Wifty,

Mag ik mij even voorstellen… mijn naam is Sabine en bijna een jaar geleden ben ik vijftig geworden!!
Eerlijk gezegd heb ook ik het daar nogal moeilijk mee gehad.

Vijftig… ik kon het getal alleen al moeilijk uit mijn hoofd zetten (je komt toch zowat in een andere leeftijdscategorie terecht, die van de 50 plussers)

Dat heb ik vooral gemerkt aan mijn post, omgeving en collega’s die smalend grappige opmerkingen maakten, van urineverlies tot botox… grrrrr!

En al die andere vooroordelen over kledij en kapsels waar je zogezegd als 50plusser rekening moet mee houden! Toegegeven, ik heb het mentaal en fysiek wat lastig gehad want je komt zowat in je omgekeerde puberteit terecht.

Opstandige gevoelens, hormonen die je parten spelen, chaos zowel in je hoofd als in je kleerkast. Je enige dochter van 20 die plots gaat samenwonen (lege nestsyndroom) waardoor je je moedergevoelens loslaat op je huisdier met het gewicht van een pasgeborene.

Ja, het is een rollercoaster van emoties… maaaaaar sinds ik Wifty ontdekt heb is 50 zijn een openbaring geworden!!!

Pure en echte verhalen van mensen die nog zoveel meegemaakt hebben en die nog zoveel te ontdekken hebben en die zich vooral laten zien en horen… ja wij horen er ook nog bij en mogen ook nog gezien worden!!

Daarom zou ik graag mijn feel good foto willen delen met jullie.

Toen ik deze zomer aan de kassa achter 2 jonge dames stond die op bikini jacht waren geweest en die hun “kostbare buit” koesterden, kreeg is zowaar vakantiegevoelens. TOT die twee ettertjes plots gniffelend en lollig tegen elkaar zeiden: “Ja, want als je VIJFTIG bent kan je geen bikini meer dragen!”

“HALLOOOO?!”

Daarom een oproep aan alle Wifties… laat je niet badpakken maar laat je “bikinilijf” zien!

Wat ik gewoon wil zeggen is… draag wat je zelf fijn vindt, ongeacht hoe je eruit ziet en wat een ander zijn mening is.

Ik heb er lang over getwijfeld om dit naar jullie te sturen, de zomer is ondertussen al voorbij. Hopelijk mogen er nog veel zomers volgen, want je gezondheid is toch de grootste rijkdom die je hebt.

Maar als ik me wat minder voel dan kijk ik naar deze foto en denk ik aan de meisjes aan de kassa. En dan voel ik me een stuk beter.

Bedankt Wifty voor jullie superleuke blog!!!

Sabine

OPROEP:

Spannend, droef, avontuurlijk, blij, gewoon, relax … Iedereen heeft een verhaal. Wil jij graag jouw verhaal vertellen en delen op Wifty? Stuur dan een mailtje met onderwerp ‘Mijn Verhaal’ naar helene@wifty.be – wij nemen dan contact met je op.

helene@wifty.be