Seks en menopauze… volgens een nieuwe studie aan de University College of London zouden vrouwen die vaak seks hebben later in hun menopauze komen. Ook als je single bent is een orgasme per dag goed voor lijf en leden. ?

Ann Cuyvers van De Erotische Verbeelding, een vrouwvriendelijke erotheek in Antwerpen, zegt daarover in ons boek Midlife Kick:

“Weet dat orgasmes je jonger, gezonder, gelukkiger en fitter maken. Een orgasme verbetert je geheugen, is leuker dan sudoku en het versterkt je bekkenbodemspieren. Trouwens, hoe meer orgasmes, hoe minder opvliegers. Zet af en toe het boodschappenlijstje uit je hoofd en zoek het vuur in jezelf, word een klein beetje of erg verliefd op jezelf. Het is veel beter om je orgasmes te tellen in plaats van je calorieën, haha! Lekkere seks en orgasmes hebben niets met leeftijd te maken, je kunt klaarkomen tot je laatste snik. Dus laat je vlammetje niet doodgaan, een orgasme doet je sprankelen en houdt opvliegers tegen. Nooit vergeten dat we eeuwig dat meisje blijven, die mooie bloem. Verzorg en verwen jezelf. En voor vrouwen zonder partner, doe het voor jezelf!’ ?


Bedankt Ann! Inderdaad, wees niet te zuinig met orgasmes, er komt telkens een explosie vrij van geluks- en antistresshormonen, lymfocyten die kwaadaardige cellen opruimen, en heel veel zin-in-het-leven-dopamine. Zalig!

Uit Midlife Kick: www.midlifekick.be – Foto: Jean Van Cleemput