Ondertussen in onze Wifty mailbox, een bericht van PATRICIA:

“Lieve dames van Wifty, ik zag net jullie oproep om mee te werken aan het programma Taboe, over menopauze. Graag! Had ik meer geweten over de menopauze en de bijhorende klachten, en daarmee bedoel ik niet opvliegers en dergelijke, dan had ik niet de lijdensweg ondergaan de voorbije maanden of misschien jaren. Mijn naam is Patricia, 54 jaar en ik werk al jaren als zelfstandig model naast een fulltime job als boekhouder en fulltime mama. Een ‘busy bee’ dus, die altijd teveel hooi op de vork nam.

De laatste maanden of zelfs de voorbije twee jaar herken ik mezelf niet meer, angstig, emotioneel, enz.. De cardioloog vertelde me na het zoveelste onderzoek dat ik in volle rouw zat om het verlies van beide ouders, en dat ik geen tijd nam om het een plaats te geven. Dat klonk aannemelijk. De lockdowns maakten het er ook niet beter op, maar ik ging maar door. Mijn jongste zoon verhuisde eind 2023 naar zijn vriendin en de oudste zat in Japan. Een enorme confrontatie waarna ik op een nacht met 19 bloeddruk op spoed terecht kwam. En daar kwam alles in een stroomversnelling. Cardioloog, endocrinoloog, echo’s, scan, gynaecoloog, alles passeerde de revue.

Alles viel op zijn plaats, ik was zo onvruchtbaar als wat, zat middenin de menopauze terwijl ik maar volop de pil bleef slikken en anti-stress medicatie kreeg. Wat een eye-opener! Dankzij hormoontherapie en ook de beslissing dat het leven te kort is en ik part-time ga werken, begin ik mezelf opnieuw te herkennen. Oef!

Op mijn social media werk ik vooral rond happy, gezond en gelukkig ouder worden maar ik stond daar zelf heel ver vanaf. Graag wil ik mijn verhaal delen, er kan veel leed voorkomen worden als ook huisartsen meer info zouden verstrekken. En gelukkig wordt het taboe meer en meer doorbroken, mede dankzij Wifty.

Op naar een mooie zomer in een zomerjurk en hoge hakken, ik kijk uit naar mezelf terug voelen hoe ik was, een levenslustige vrolijke dame. Liefs!”

Foto’s eigendom van Patricia Peeters, gepubliceerd met haar toestemming.