ANN: ‘Midlife kick? Dan denk ik: laten we eraan beginnen! Ik voel me zo vrij, omdat jullie met Wifty zijn voorgegaan. Dankzij jullie kijk ik ernaar uit om vandaag vijftig te worden, jullie zijn een deugddoend voorbeeld. Ik hou wel van wat zeuren om dit of dat kwaaltje, maar laat me dat maar doen, daarna kan ik weer positief en vrolijk zijn. Maar ja, wie weet hoe ik over vijf jaar praat, ik heb geen idee wat mijn hormonen voor mij in petto hebben. Daarom raad ik elke vrouw vanaf vijfenveertig aan om alvast regelmatig te gaan snuffelen op Wifty.be, dan ben je goed voorbereid.

Niets zo erg als met je lichaam plots in een verkeerd verhaal terechtkomen… Een voorbereide vrouw is er twee waard!

Ik heb me altijd heel vrouwelijk gevoeld, dat is nu zeker niet minder. Soms ben ik dat gevoel even kwijt in de verminderde strakheid van mijn huid, mijn rimpeltjes of mijn buikje. Maar ik ben dubbel en dik blij met mijn goede gezondheid en lange benen. Je eigen feestje maken begint met dankbaar te zijn over wat er wél mooi en goed is aan je lichaam en in je hoofd. En die minpunten horen erbij. Handjes kussen is dan ook mijn appje van de dag. Verder heb ik geen appjes in gebruik.

Of sensualiteit en seksualiteit beter worden met de jaren? Jazeker.

We zetten onze verlegenheid wat meer opzij en nemen het ervan. Ik hou van de kwetsbaarheid van sommige situaties. Het maakt je zacht en mooi. We komen erachter dat perfectie saai is, het is de vijand van fun. Ook in bed ga je met volle overgave. Als dat niet zo is, kun je het jezelf aanleren.

Twintig jaar geleden startte ik met De Erotische Verbeelding, een vrouwvriendelijke erotheek, ik heb dan ook een heleboel tricks voor de midlife kicks. Weet dat orgasmes je jonger, gezonder, gelukkiger en fitter maken. Een orgasme verbetert je geheugen, is leuker dan sudoku en het versterkt je bekkenbodemspieren. Trouwens, hoe meer orgasmes, hoe minder opvliegers. Zet af en toe het boodschappenlijstje uit je hoofd en zoek het vuur in jezelf, word een klein beetje of erg verliefd op jezelf.

En vergeet niet te luisteren naar andere vrouwen. Beoordeel en veroordeel elkaar niet, wees als grote zussen voor elkaar. Vrouwenergie is zo belangrijk. Dat was altijd al zo, maar zeker bij het ouder worden!’

  • Uit ons boek ‘Midlife KICK, de kracht van het nieuwe ouder worden’ – © M-Books – Standaard Uitgeverij – Voor alle info: www.midlifekick.be

 

  • Auteurs: Hélène Van Herck en Ann Lemmens
  • Foto’s: Jean Van Cleemput @ I SAW YOU