Mijn volledige naam is Hélène France Maria Van Herck. 

Dat had van mijn part gerust Hélène France Paris mogen zijn, want zoals mijn tweede naam al laat vermoeden, ben ik zot van Frankrijk. Mijn derde naam zou dan mijn grote liefde voor Parijs onderstrepen. Eerlijk? Ik droom in perfect Frans! ;-)

Ik ben geboren op 29 december 1960, yep, tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Een hele week feesten tijdens ‘the most wonderful time of the year‘. Of ik dat lastig vind? Wel nee, ik geniet met volle teugen van alle aandacht en de overdosis kussen, wensen en cadeautjes. 

“Waar wil je wakker worden op je 56ste verjaardag?” vroeg hubby Hans een maand eerder. 

“Parijs!” riep ik enthousiast. Met stip mijn favoriete stad.

We hebben het afgelopen jaar weer afscheid moeten nemen van een paar dierbaren. Dan besef je dat je dankbaar moet zijn om het reeds afgelegde parcours en dat je niet moet talmen met dingen doen die je het liefste doet, met mensen die je het liefste ziet.

Er werden een paar dagen en nachten gereserveerd, in ons lievelingshotel in Saint-Germain-de-Prés. Een pareltje van een vijfsterren hotel, in boudoir stijl met slechts 20 kamers. Vlakbij de École nationale supérieure des Beaux-Arts, in een straatje met alleen maar kunstgalerijen en een winkel voor artiesten en kunstschilders. En of ik me er thuis voel.

Oscar Wilde is er gestorven op 30  november 1900, Jim Morrison verbleef er de nacht voor zijn dood op 3 juli 1971. Mistinguett had er een kamer en het was en is ook de lievelingsplek van oa Dali, Frank Sinatra, Serge Gainsbourg, Johnny Depp, Brad Pitt, Raf Simons…

Een bijzonder hotel met kleurrijke verhalen. Net als Parijs, achter elk hoekje schuilt er een verrassende wending, een plot, een liefdesverhaal…

Op mijn verjaardag nam een welbespraakte professor van de Sorbonne ons tweetjes mee op een ‘Oscar Wilde Tour’ door Parijs. Zo’n 20 km wandelen, kris kras langs alle plekken waar Wilde zijn eigen geschiedenis schreef. Heel fijn om helemaal in het moment én tegelijkertijd in een andere tijdsgeest te zijn.

Mon amour Hans zorgde voor de romantische noten, en dat mag je letterlijk nemen. Een liedje zingen of een streepje begeleidende muziek op een mooie plek? Oui, oui, met volle overgave.

En zo schrijven we elk ons eigen verhaal – dag na dag – en zorgen we zelf voor spannende, romantische of verrassende plotwendingen.

‘Laat je niet leven maar zet het leven naar je eigen hand en hart.’ leerde ik van mijn moeder. Zij wordt binnen een paar weken 80 jaar en ze doet dat zelf met veel verve. Haar verhaal is meer dan een tour waard.

Of mijn verhaal straf genoeg is voor een ‘Hélène France Paris Van Herck Tour’?

Mais non. 

Alhoewel. Wie weet schrijven we geschiedenis met Wifty? ;-)

helene@wifty.be
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA20161228_203741OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA20161229_194225